HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Aba,Dancs,Dógi: Számtanból elégtelen, kommunikációból jeles

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 12    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Úgy tűnik, hogy az Országos Cigány Önkormányzat mandátumszerzése nem a valós érdekképviseleten, hanem a kommunikációs háborúban fog eldőlni. Csodálkozva olvasom az MCF-es nyilatkozatokat, mely szerint mára 3.000 elektort tud magáénak Kolompár Orbán szövetségkötései eredményeképp. Néhány dolgot azért tisztázzunk…

Hirdetmény
 1. Ha valaki komolyan gondolja a szövetségkötést, az nem lehet több, mint egy óra hossza, hogy bejelentsék a megállapodást (a részletek kidolgozása persze idő kérdése, de ÚJ szakmai koncepcióról egy szót se hallani SENKI háza tájáról, ami azért érdekes). Program és változtatási szándék híján ugyanis csak abban kell megegyezni, ki lesz az elnök, alelnökök, és ki hány fővel jön a listára. Ennél többről jelenleg nem lehet szó. A hetekig tartó tárgyalás során már azt is meglehetett volna fejteni, hogy hány spagetti-méter a Föld és a Hold közötti távolság. Lássuk be, az ilyen tárgyalás az vakítás, a másik félrevezetése, taktikázás, amely 2010-ben már nem vezet sehova. Sötét, fekete luk. De a cigányügy nem egy golfmeccs!

 

 1. Mindannyian tudjuk, hogy az elektorok ide-oda vándorolnak. Ezért konkrét számokról nehéz lenne beszélni. Kolompár taktikája a „mondjunk nagyot, majd ettől összerezzennek” - gondolván, ettől majd könyörögve szaladnak a karjaiba, hogy helyet adjon nekik a listáján. Némi szépséghiba, hogy csupán két erőről beszél az MCF vezérkara, miközben jelen vagyunk mi is az RPT-RPM-CSZOSZ szövetsége. (Az egyedüli erő, mely új és átgondolt szakmai koncepcióval bír, s erről nyíltan tárgyal! Sajnos a másik két kiskirályi „romaerővel” sem jutottunk még el szakmai kérdésekig, mert a személyi kérdéseknél jellemző módon már megbukik a dolog.) Nem tudom, ki hogy áll. Annyit állíthatunk, hogy jelenleg a velünk együtt indulni akarók száma már több, mint duplájára nőtt. Ez akkor is igaz, ha Kolompár Orbán ezt hallva talán a tőle megszokott módon virtuális mosolyra ragadtatja magát, s azt mondja: „Ugyan már, mennyetek már, hol van ennyi emberetek?” Egy biztos: ha 4992 elektorból levonom a mi és a LD-osok számát, Kolompárnak semmiképp sem lehet 3.000-es szövetsége. Kolompárral tárgyalni nem egy egyszerű dolog, hiszen a meg-nem-kötött megállapodásokért mindig a másik felet hibáztatja. Ő a profi, ő a zseni, csak az ő ötlete a megvalósítható, mindig ő a problémamegoldó… Mindenkivel ezt játssza el, pedig már a sajátjainak is tele van ezzel lassan a hócipője. Nem akar ő senkivel koalícióra lépni, csupán Farkas Flóriánt akarja legyőzni., s mindenkit ehhez a célhoz felhasználni… Tényleg, senki sem gondolkozott még el azon, hol van a LD vagy az MCF szakmai programja? Mi az elképzeléseinket már megosztottuk mindenkivel (hiszen nem gondoljuk magunkat messiásnak, és tudjuk hogy szövetségesekre van szükségünk), s vártuk a konstruktív kritikákat, egyeztetéseket… De az érdemi szakmai munkában már senki sem volt partner, nem jutottunk el (nem engedtek eljutni) az igazi szakmai munkáig.

 

 1. Ha Farkas Flórián nyerni akar, jelenleg 28 mandátumra van szüksége, amely minimum 2.500 elektort feltételezne. Számításaink, szövetségi politikánk alapján azt állítjuk, hogy a LD ma kevesebb, mint 2.000 fő elektort tudhat magáénak. Ezért szüksége van szövetségesekre. Az is biztos, hogy Flórián az első 28-30-ba nem akar majd nem-LD-ost tenni. Tehát a szövetségesek csak a 30-adik helytől számíthatnak majd listás helyre. Ebben az esetben a szövetségesek azt támogatják, hogy az ő szavazataikkal a hiányzó lukat töltsék fel LD-osokkal, s nekik így semmiképp sem biztos a befutó helyük. Feltételezzük azt, hogy a szövetségesek nem buták, és saját érdekeiket jól tudják képviselni. Akkor miért is állnának oda? (Se program, se perspektíva.)

 

 1. Nem hiszünk abban, hogy a két „nagyágyú”, hosszan regnáló ex-OCÖ-elnök évtizedes háborúját, egymás jelentgetését szépívű kommunikációs fogásokkal ki lehetne simítani, elfeledni. Olyan ez a kényszeredett házasság (szakmai nagykoalíció a cigányság körében), mint a káposztát kecskére, a kecskét farkasra, azt pedig vadászra bízni – bízva a világ egészséges biológiai körforgásában, hogy az majd mindent elrendez... A szakmai nagykoalíció szakmai programokat sem vázol fel, bár jóllehet Farkas Flórián a parlamenti választások előtt megígérte a LD cigány programját, mely ősz folyamán bemutatásra kellett volna kerüljön. De semmi… Egy betű sem… (Pontosabban azért egy szürke füzetre tellett…)

 

 1. Évek óta a kommunikáció az úr a cigánypolitikában, nem pedig a szakmaiság, a valódiság. Ennek véget kell vetni, s őszinte, igaz, valóságos párbeszédre kell helyezni a cigányság ügyét, míg mások nem veszik kezükbe a mi ügyeink intézését. Ennek a csíráit sajnos már látjuk…

 

Ha Ön szeretne többet tudni szövetségünkről, látogassa meg honlapunk a www.romaujszovetseg.weboldala.net címen.

 

 

Tisztelettel:

 

 

Aba-Horváth István                           Dancs Mihály                                      Dógi János

 

A RomNet.hu a nyilvánosságra hozott olvasói jegyzetért semmilyen jogdíjat nem fizet, egyéb kötelezettséget azokkal kapcsolatban nem vállal, azt - stilisztikai - szerkesztés nélkül közli. A közölt jegyzetek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül azonosul, azokat saját elképzelése szerint szabadon választja ki, és fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jegyzetet mégse hozza nyilvánosságra, illetve utólag eltávolítsa azt szerkesztett felületeiről. Olvasóink által beküldött írásokat a szerk@romnet.hu címre várjuk.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   romungro  | 2010 November 15 21:20:14 like(1) dislike(0)

Egyet értek az írókkal! Azzal szeretném kiegészíteni, hogy Kolompár alkupozícióját azért is akarja erősíteni, mert ettől várja az ellene folytatott büntető eljárás megszüntetését. Abban reménykedik, hogy Farkas Flórián  azért cserébe, hogy az ő elnökségét támogatja Kolompár, nem vizsgálódik kellő alapossággal a múltjában. Farkas Flóriánnak ez az elnökség az utolsó esélye arra, hogy bizonyítsa a Fidesz előtt, hogy ő a cigányság legfőbb vezére, vezetője. Erről ő egyébként szentül meg is van győződve. Elvtelen alku lesz ez, mert elvtelen emberek kötik meg. Ez is bizonyítja, hogy ennek a két embernek nem szabad többé semmilyen hatalmat adni a kezébe. Ez a cigányság valódi érdeke.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Kedden kísérik utolsó útjára Szentandrássy István festőművészt

 • Setét Jenő: Mi a többséget védjük saját magától

 • Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető

 • Elbúcsúztatták Szentandrássy István festőművészt

 • Gyurcsányék szerepét vizsgáltatná a romagyilkosCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

 • 100 Tagú Cigányzenekar  Phiren Amenca  Parno Graszt