HÍRDETÉS


JEGYZETEK
vissza

Aba,Dancs,Dógi: Összetartás

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 10    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A politikában a kommunikáció nagyobb úrrá kezd válni, mint a valóság. Az önérdek pedig elismertebbé, mint a közösségi. Szövetségünk – a Roma Polgári Tömörülés, a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége és a Roma Polgárjogi Mozgalom B.A.Z. Megyei Szervezete összefogásával – éppen ezen folyamat konstruktív kritikájaként jött létre.

Hirdetmény

A politikában a kommunikáció nagyobb úrrá kezd válni, mint a valóság. Az önérdek pedig elismertebbé, mint a közösségi. Szövetségünk – a Roma Polgári Tömörülés, a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége és a Roma Polgárjogi Mozgalom B.A.Z. Megyei Szervezete összefogásával – éppen ezen folyamat konstruktív kritikájaként jött létre. Új szellemet, szemléletet és változást akarva. A tagok a romaügyet fontosabbnak és méltóbbnak tartják annál, mintsem hogy hamis kommunikációval port hintsenek a közösség szemébe, és megélhetési kiskirályokat támogassanak, soraikon kívül vagy belül.

 

Szövetségünket az értékek, a barátság, és az együtt kimunkált szakmai célok tartják össze. Nem a pénz, hiszen mögöttünk nem állt és áll szavazatvásárló pártpénz. Nem az önérdek – hiszen deklarált célunk a roma képviselet demokratizálása és átláthatóvá, számon-kérhetővé tétele. És nem a hatalomvágy – hiszen nem minden áron és nem kizárólagos győzelemre törekszünk. Tagszövetségeink vezetői pedig nem pozícióéhesek.

 

Fontosnak érezzük azonban annak leszögezését, hogy szövetségünk igenis győzelemre törekszik – az OCÖ választás megnyerésére. Nem öncéllal, hanem a közösség érdekében. (Hiszen az eddigi OCÖ-s tevékenységgel szemben súlyos elégedetlenség tapasztalható országszerte.) Nem meglepő tehát, hogy sok kis szövetséges igazolta már vissza csatlakozási szándékát.

 

Növekvő erőnket érezve folyamatosan igyekszik minket kikezdeni a múlt két kisebbségi királya. Ebben profik, de nem fog sikerülni. S nem csak azért, mert a szavukban már rengetegen csalatkoztak, hanem azért sem, mert mi nem vagyunk megvásárolhatóak. Persze ha a valóságot nem sikerül megváltoztatni, jön a jól bevált elterelő kommunikálás.

 

Nemrég Makai Pistáról kezdték el terjeszteni, hogy lepaktált az ellenfelekkel. Korrekt nyilatkozattal cáfolta ezt. Most rólunk tejednek a pletykák. Kijelentjük tehát, hogy szövetségünk erős, s ezt az erőt a közös célok mellett az emberi értékek is összetartják. Őszinteség, barátság, bizalom. Ez ad stabil alapot összefogásunknak.

Reméljük s azon dolgozunk, hogy minél többen s minél szélesebb körben megismerjék új szövetségünket s csatlakozzanak hozzánk. Hiszen mi mindannyian összetartozunk. Európaiak vagyunk, magyar állampolgárok, és roma nemzetiségűek. Múltunk, jelenünk s jövőnk szorosan egybeforrt, problémánk közös. Aki képes ezt felismerni s értékelni, ara hívjuk, adjon esélyt szövetségünknek, s fontolja meg csatlakozását. Mi kinyújtott kézzel várjuk.

 

Barátsággal:

 

Dógi János

Dancs Mihály

Aba-Horváth István

 

2010. november 4.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kedden kísérik utolsó útjára Szentandrássy István festőművészt

  • Setét Jenő: Mi a többséget védjük saját magától

  • Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető

  • Elbúcsúztatták Szentandrássy István festőművészt

  • Gyurcsányék szerepét vizsgáltatná a romagyilkosCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt