HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

„Ha nincs oltás, nincs buli” – így biztat a védekezésre a rap-sztár, G.w.M

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2021 április 14    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

„Ha nincs oltás, nincs buli” – ezzel a jelszóval hívja fel a figyelmet a koronavírussal kapcsolatos védekezés fontosságára a fiatal korosztály egyik legnagyobb sztárjának számító G.w.M., hivatalos nevén Varga Márk rapper, aki szintén csatakozott, az ország leghátrányosabb helyzetű településeit célzó, a Covid-19 elleni védőoltás megszerzését segítő civil kampányhoz, amelynek jelszava: „Oltass, hogy élhess!”

Hirdetmény

A milliós rajongótáborral rendelkező énekes-zenész az országos kampánnyal kapcsolatban a RomNet-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, ebben a mai, vészterhes időben mindenki részéről szükség van társadalmi felelősségvállalásra, mert csak úgy lehet legyőzni az emberek millióinak szenvedését okozó vírust, ha tekintettel vagyunk másokra, és nemcsak a saját egészségünket, hanem a környezetünkben élőkét is ugyanolyan fontosnak és értékesnek tekintjük.

 

 

„Most nem lehet önzőnek lenni, most nem a vagánykodásra van szükség, mert a felelőtlenség akár órák alatt törhet keresztbe életeket, okozhat tragédiákat” – utalt G.w.M arra, hogy az elmúlt egy évben a Covid-19 fertőzés következtében a világ minden részén és Magyarországon is rangos zenészek, művészek, közszereplők és rajongóik, valamint azok családtagjai veszítették életüket. Ennek ellenére sokak mégsem tartják be a szabályokat, nem viselnek maszkot, tagadják a vírus létezését, bulikat szerveznek, ami nagyon nagy felelőtlenség - hangsúlyozta.

 

G.w.M úgy véli, a tavaly március óta tartó „vesztegzár” kicsit frusztrálttá tette az embereket, már mindenki unja a bezártságot, éppen ezért tartja fontosnak, hogy a nyár, a jó idő közeledtével mindenki próbálja betartani a védekezés szabályait, mert ha a vírus terjedését nem sikerül megállítani, akkor talán azt veszik észre, „nem lesz kivel bulizni”. Ahhoz, hogy a fertőzést meg lehessen állítani, és legalább részben minden visszatérhessen a régi kerékvágásba, és újra lehessen koncerteket, fesztiválokat, bulikat tartani, ahhoz hallgatni kell a szakemberekre, és oltakozni kell.

 

„Ha nincs oltás, nincs buli” – ekként értelmezem azt, amit látok és hallok mindenhonnan, és a jelenlegi információk szerint a fesztiválokra és szórakozóhelyekre csak vakcinaigazolvánnyal lehet majd bejutni - mondta Varga Márk, hozzátéve, megérti azokat is, akik nem akarnak magukba fecskendeztetni különböző anyagokat, de - mint fogalmazott - jelenleg ez az egyetlen lehetőség arra, hogy az ember megóvja az életét és családtagjai egészségét. „Én a koncertektől, a buliktól függetlenül regisztráltattam magam az oltásra, és remélem mielőbb meg is kaphatom a vakcinát, mert így látom értelmét a maximális védekezésnek” – mondta G.w.M.

 

A hatalmas népszerűségnek örvendő hip-hop zenész, akinek videoklipjeit több tízmillión nézik és töltik le a közösségi médiában, és több mint negyedmillió követője van a különböző platformokon, a RomNet-nek arról is beszélt, hogy a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet és a rendkívüli intézkedés a zenészeket is sújtotta, ahogy számos más szolgáltatási területet, és ezt ő is megérezte. A zenészeknek szinte az egyetlen bevétele - a jogdíjakon kívül - a koncertekből, fellépésekből származó jövedelem, de az elmúlt egy évben töredéknyi lehetőségük volt fellépésre, bevétel szerzésre az elmúlt évekhez viszonyítva.

 

„Tíz éve megállás nélkül, rohamtempóban építettem a karrieremet: koncertek, stúdiófelvételek, utazások, forgatások, klipek, fesztiválok, fellépések… Nem volt megállás” – mondta G.w.M, aki egy kicsit „szerencsésnek” is érzi magát, hogy a Covid miatti kényszer leállásban megpihenhetett. Nemrég született második gyermeke, így volt ideje foglalkozni a családjával, pihenni, és kényelmes tempóban új számokat írni, saját stúdiójában alkotni. „A határidőnaplóm tavaly is tele volt, az idei évre is van nagyon sok lekötésem, remélem, személyesen is tudok majd találkozni a rajongóimmal, mert nekem is fontos a visszacsatolás, a bulihangulat. Az nem elég, hogy egy-egy élő bejelentkezésnél a sok ezer nőznek elmondom az infókat, vagy amit gondolok, kell a találkozás is. De ehhez biztonságos környezet és egészséges közösség és közönség kell. Ezért segítem ezt a kampányt is, mert az ismeretségi körömben sokan megfertőződtek, és sajnálom azokat, akik meghaltak. Az élet egy kincs, óvnunk kell” – zárta a beszélgetést G.w.M., majd autójával sietve indult a legújabb videoklipjének forgatására.

 

 

A Covid-19 elleni védőoltásra való regisztrációt segítő átfogó kampány indult az ország 300 leghátrányosabb helyzetű településén az Országos Roma Önkormányzat, a Rendszerszint és a Civil Tanács Egyesület koordinálásában, hogy konkrét segítséget adhassanak azoknak az embereknek, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni védőoltást. A civil aktivisták helyben segítenek az azt igénylő állampolgároknak, hogy zökkenőmentesen tudjanak regisztrálni a koronavírus elleni vakcina igényléséhez. Az országos akció egyszerre 100 településen indult, és az adott helyszínen öt-öt napon keresztül nyújtanak segítséget az embereknek akár házról-házra járva, vagy egy utcában, a falu központjában kihelyezett pultoknál. A civil kampány keretében elsőként Borsod, Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Zala, Tolna és Szabolcs megye településein adnak segítséget az önkéntesek a regisztrációhoz.

 

A vakcina-regisztrációhoz kapcsolódva az aHang koordinálásában a Dikh Tv, a RomNet, a Roma Sajtóközpont, a Civil Kollégium Alapítvány és az 1 Magyarország Kezdeményezés „Oltass, hogy élhess!”  jelszóval egy közös, országos médiakampányt indított, hogy egyrészt a saját felületein, olvasó-, és nézőközönsége körében, valamint a közösségi médiában a védőoltás-regisztráció lehetőségére hívják fel a figyelmet, kihangsúlyozva, a védőoltás senki számára nem kötelező, de aki szeretne élni a lehetőséggel, de nem tud, az segítséget kaphasson. A civil összefogáson alapuló komplex akció célja az, hogy a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb információ és a konkrét segítségnyújtás a leghátrányosabb helyzetben élőkhöz is eljuthasson.

 

 

A civil kezdeményezéshez neves sztárok is csatlakoztak, akik közös videóval is felhívják a figyelmet az oltás, illetve a regisztráció fontosságára, szükségességére.

 

https://www.facebook.com/dikhtv/videos/1126248061189583/


Hidvégi-B. Attila – RomNet

 

Kapcsolódó cikk:

http://www.romnet.hu/hirek/2021/04/10/atfogo_kampany_indult_a_koronavirus_elleni_vakcina_regisztraciojaraHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett meg

  • Elhunyt Balogh Lajos Paci, roma aktivista

  • Cigány szószóló: nem meglepő, hogy a cigányság a Fideszre szavaz

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódjaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt