HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lemondott ORÖ-s mandátumáról Buczó Csanád

betűméret csökkentése betűméret növelése
2021 Március 03    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Lemondott képviselői mandátumáról Buczó Csanád, aki a Firosz színeiben szerzett mandátumot az Országos Roma Önkormányzat 47 fős testületében. A kiskunhalasi képviselőt korábban többen azért is bírálták, mert nem roma származásúként került a grémiumba.

Hirdetmény

Buczó Csanád szerdán, a RomNet-hez is eljuttatott lemondó nyilatkozatában lépését azzal indokolta, hogy az ORÖ „jelenlegi struktúrája és szakmaiatlan működése alapján alkalmatlan és képtelen a hatályos nemzetiségi törvényben megfogalmazottak képviseletére”, így nem tudja teljesíteni képviselői esküjét.

 

Buczó Csanád

 

Dancs Mihály alelnök és az ORÖ más képviselője, valamint Kolompár Orbán, az MCF elnöke, az OCÖ korábbi vezetője is számos alkalommal bírálta Buczó Csanádot, egyrész azért, mert a Firosz frakciót megosztva, a Firosz felépítésében és kampányában kulcsszerepet játszott Szlobodán Vukoszávlyevvel, aki elnöki főtanácsadója volt az ORÖ elnökének, létrehozták a „Cselekvő romák” képviselőcsoportját, szembe fordulva Agócs János elnökkel, másrészt azért, mert nem roma származásúként juttatta be magát a cigány nemzetiségi önkormányzatba. Azért is bírálták a Bács-Kiskun megyei képviselőt, aki Kiskunhalason kapott nemzetiségi mandátumot, mert időközben Angliában költözött, és „bomlasztó tevékenyégét onnan is folytatta”.  Az ORÖ több képviselője erről a közösségi médiában számos alkalommal élő videóban, és postokban is értekezett.

 

Buczó Csanád az ORÖ közgyűlésének és az elnöknek címzett levelében március 1-i határidővel jelentette be lemondását, de egyben jelezte, 2024-ben, a következő nemzetiségi választásokon újra indul.

 

A lemondott képviselő nyilatkozatát a RomNet az alábbiakban változtatás nélkül közli:

 

Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Közgyűlés!


Alulírott Buczó Csanád László kijelentem, hogy jelen nyilatkozat aláírásával az Országos Roma Önkormányzati mandátumomról azonnali hatállyal lemondok.

 

Indoklás: Tisztelt Hölgyeim és Uraim. Úgy érzem, hogy a 2019. december 3-án tett eskümnek nem tudok megfelelni. Véleményem szerint az Országos Roma Önkormányzat, mint a roma nemzetiség legfőbb érdekképviseleti szerve a jelenlegi struktúrája és szakmaiatlan működése alapján alkalmatlan és képtelen a hatályos nemzetiségi törvényben megfogalmazottak képviseletére. Ez az intézmény a magyarországi cigány embereknek sem érdekképviseletet, sem érdekvédelmet nem nyújt, a kulturális autonómiával összefüggő tevékenysége számomra értékelhetetlen. Kijelentem, hogy ezen állapotért közvetett felelőséggel tartozom, hiszen a Firosz kampánya során tevékenységemmel mandátumhoz segítettem azon regnáló képviselőket, akik a fent említett helyzetért a véleményem szerint felelősek.

 

Megtiszteltetésnek veszem a közösség befogadását és honfitársi kötelességemnek tartom a mesterségesen nyomorban tartott százezrek, a többségi társadalom számára szinte láthatatlanul, mélyszegénységben vergődő cigány emberek valós érdekképviseletét.

 

Számomra ez a vég egy új kezdet! Találkozunk 2024-ben!

 

Budapest, 2021.március 1.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt