HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

betűméret csökkentése betűméret növelése
2019 November 12    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Nyílt levélben szólította fel Farkas Flórián Lungo Drom elnököt az országos nemzetiségi választáson többséget szerző hármas szövetség vezetője, hogy ne befolyásolja és zaklassa képviselőiket, mert a roma politikai rendszerváltási akaratuk továbbra is sziklaszilárd, és megingathatatlan, így nincs esélye arra, hogy manipulálásával újra megszerezze az ORÖ feletti irányítást.

Hirdetmény

A Roma Polgárjogi Mozgalom, a Firosz, és a Phralipe, három ellenzéki szervezet, amely 27 fős többséget szerzett a nemzetiségi választáson, már a választások előtt közös nyilatkozatban szögezte le, hogy az Országos Cigány Önkormányzatban semmilyen szövetséget, együttműködést nem kötnek a Lungo Drommal, hanem közös összefogással, a teljes magyarországi cigányság érdekét szem előtt tartva kívánják vezetni a testületet.

 

Hármas szövetség

 

A Firosz-RPM-Phralippe hármas szövetség eldöntötte, hogy a18 mandátumot szereztt Firosz vezetőjét, Agócs Jánost jelölik az ORÖ elnöki székébe, így az RPM öt és a Phralipe négy képviselőivel megszerezhetik a többséget a 47 fős testületben. Az október 13-án tartott választások óta ismert eredmény ellenére azért nem tudott még megalakulni az Országos Roma Önkormányzat, és a képviselők azért nem vehették át a mandátumukat, mert a november 10-én több helyen is megismételtetett választáson a nemzetiségi választópolgárok az országos és területi listára is a voksolhattak, így az egy hónappal ezelőtti eredmény nem lehetett jogerős. A most vasárnapi megismételtetett választás már érdemben nem befolyásolta a mandátumszámot az országos listát állított négy szervezetben, így az eredmény jogerőre emelkedését követen várhatóan a jövő hét elején megtarthatják az alakuló ülést a mandátumátvételük után.

 

Mivel egy hónapja ismertek a választási eredmények, a Lungo Drom mindent megtett és megtesz, hogy saját előnyére fordítsa a választási eredményt, vagyis átcsábítson, kivásároljon embereket a hármas szövetségből. A RomNet-hez eljutott információk szerint 20 millió forintot is felajánlottak egyes képviselőknek, ha az alakuló ülésen a 20 mandátummal kisebbségbe került Lungo Drom mellé állnak, és a Farkas Flórián által javasolt személyt választják meg a grémium vezetőjévé. A befolyásolási kísérletek mindennaposak. Több képviselői mandátumot nyert politikus is azt mondta a RomNet-nek, Farkas Flórán megbízásából pályázati támogatásokat, vállalkozási előnyöket is kínáltak számára, de ezeket a megkereséseket rendre visszautasították.

 

Farkas Flórán és a Lungo Drom azzal is próbálkozott, hogy a hármas szövetséget megbontva a három szervezetből majd olyan embert jelöltessen elnöknek, aki mögé saját szervezet is felsorakozik, így meglehetne az egyszerű többségük a testületben. Mivel mindez az elmúlt két és fél év gyakorlatával teljesen megegyező felállás lenne, vagyis Balogh János elnökhöz hasonlóan Farkas Flórián bábjaként, szűk mozgástérbe szorítva tevékenykedhetne az új elnök, szintén nem találtak befolyásolható képviselőt.

 

Agócs János

 

A hármas szövetség Agócs Jánost támogatja töretlenül, és a többszöri egyeztetések eredményeként a Bács-Kiskun megyei politikust fogják elnöknek jelölni az alakuló ülésen.

 

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Dom elnökének befolyásolási kísérleteit támasztja alá az a nyílt levél is, amelyet Dancs Mihály (RPM), Agócs János (Firosz) és Babos Béla (Phralipe) írt alá, és amelyben felszólítják az ORÖ korábbi elnökét, romaügyi miniszterelnöki megbízottat, hogy „azonnali hatállyal fejezze be a hármas szövetség képviselőinek manipulálását, megtévesztését, vegzálását.”

 

Farkas Flórián


NYÍLT LEVÉL

 

Farkas Flórián

LD elnök Úr

részére

 

A hármasszövetség, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM), a Fiatal Romák Országos Szövetsége (FIROSZ), valamint a Phralipe Független Cigány Szervezet (PHRALIPE) Országos Roma Önkormányzatban mandátumot szerzett szervezetek képviselői, felszólítjuk Farkas Flóriánt a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökét, hogy azonnali hatállyal fejezze be a hármas szövetség képviselőinek manipulálását, megtévesztését, vegzálását.

 

Országgyűlési képviselőként az erőfitogtatás, és görcsös hatalombirtoklás helyett a parlamentben a magyarországi cigányság felemelkedésén, élethelyzetének javításán munkálkodjon. Hagyja meg az Országos Roma Önkormányzat szakmai és politikai irányítását az újonnan megválasztott szövetség, fiatal, tenni akaró, mandátumot nyert képviselőinek.

 

Önnek is be kell látnia, hogy 2019. október 13.-án a magyarországi cigányság a változás mellett tette le a voksát, a roma politikai rendszerváltásra szavazott!

Elég volt az elmúlt 10 év botránypolitizálásából, semmitmondó és eredménytelen szakmai és politikai érdekképviseletéből (lásd.: Híd a munka világába, stb...)!


A Roma Polgárjogi Mozgalom, a Fiatal Romák Országos Szövetsége, valamint a Phralipe Független Cigány Szervezet képviseletére jogosult vezetői jelen nyílt levélben ismételten kijelentjük, hogy az általunk életre hívott szövetség sziklaszilárd, és megingathatatlan!

 

Az alakuló ülést követően a szövetség képviselői együttesen kívánunk dolgozni, szövetségben irányítva az Országos Roma Önkormányzatot, szakmai partnerségben a Magyar Kormánnyal annak háttér szervezeteivel a magyarországi cigányság élethelyzetének javítása érdekében.

 

Budapest, 2019. november 11.

 

 

           Dancs Mihály  s.k.                                                        Farkas László; Agócs János s.k.

                  RPM                                                                                    FIROSZ

 

                                                             Babos Béla s.k.

                                                                PhralipeHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt