HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem szövetkeznek a Lungo Drommal az ORÖ-listás szervezetek

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2019 Szeptember 16    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Az a három ellenzéki szervezet, amely országos listát tudott állítani a nemzetiségi választáson, közös nyilatkozatban szögezte le, hogy az Országos Cigány Önkormányzatba bejutva semmilyen szövetséget, együttműködést nem kötnek a Lungo Drommal, hanem közös összefogással, a teljes magyarországi cigányság érdekét szem előtt tartva kívánják vezetni a testületet.

Hirdetmény

A Roma Polgárjogi Mozgalom, a Firosz, és a Phralipe vezetői hétfőn Budapesten elfogadott közös nyilatkozatukban, melyet a RomNet-hez juttattak el, úgy fogalmaztak: az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a Lungo Drom és annak elnöke, Farkas Flórián rossz vezető, és a gondatlanul gazdálkodó vezetők, intézményeik száz milliós, vagy milliárdos kárt okoztak az adófizetőknek és a roma közösségnek egyaránt.

 

 

Dancs Mihály (RPM), Farkas László (Firosz) és Babos Béla (Phralipe) által aláírt dokumentumban a roma politikusok leszögezik: „a Farkas Flórián és a Lungo Drom által képviselt eredménytelen, korrupt „felzárkóztatási törekvések” folytatása mind rövid, mind pedig hosszú távon a cigány érdekképviselet, valamint a felzárkóztatási politika ellehetetlenülését, annak halálát jelenti.”

 

A Farkas Flórián által irányított Lungo Drom mellett az Országos Roma Önkormányzat 47 fős mandátumáért versengő három ellenzéki szervezet úgy véli, változásra van szükség a roma politikában és az ORÖ-ben, ezért partnernek tekintenek minden olyan személyt, szervezetet, akik a romák érdekében dolgoznak. Szeretnék, ha kialakuló partnerség a tisztessége, a szakmai hozzáértésen alapulna, szem előtt tartva a magyarországi cigányság érdekeit. A három roma civil szervezet vezetője aláírásukkal kategorikusan elzárkóztak attól, hogy a Lungo Dommal bármilyen koalíciót kötnének az október 13. választásokat megelőzően, vagy azt követően.

 

A Lungo Drom ellenzékének számító három szervezet közös egyeztetését Dancs Mihály, az RPM vezetője kezdeményezte, aki korábban egy „roma választási minimumot is jelentő etikai kódex” elfogadását is szorgalmazta, hogy a jelöltállításban versengő roma civil szervezetek tartózkodjanak az egymást lejárató, személyeskedő kampánytól, és tartsák tiszteletben az írott és íratlan szabályokat, a demokratikus értékrendet.

 

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt