HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kunhegyesi Ferenc nyerte a Bács-Kiskun Megyei Prima Dijat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2018 November 24    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

A sokoldalú tehetség, Ifj. Kunhegyesi Ferenc Feró, kiskőrösi festőművész kapta idén a Bács-Kiskun Megyei Prima Dijat. A festőművész az elismerést Kecskeméten, a Four Points by Sheraton Hotel dísztermében rendezett exkluzív gálaesten vette át.

Hirdetmény

A rangos elismerés átvételekor Kunhegyesi Ferenc úgy fogalmazott: minden egyes jelölt, és a díj odaítélői is „köveket görgetnek maguk előtt”, csak azért, hogy az utánunk jövő nemzedéknek, a gyermekeinknek jobb legyen. A díjazott azt hangsúlyozta: büszke vagyok  a magyar társadalomra, mert ezt a rangos elismerést egy roma származású embernek ítélte oda, és ennek külön jelentősége van, ezért igyekszik méltó módon viselni ennek a rangos elismerésnek a nagyságát. A Bács-Kiskun Megyei Prima Dij nyertese az elismerést az egy évvel ezelőtt elhunyt édesapjának, Kunhegyesi Ferencnek, és mesterének, Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművésznek ajánlotta.

 

 

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun Megyei Szervezete idén 14. alkalommal adta át az országos Prima Primissima mintájára a megyei Prima díjakat. A kitüntetés célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példaértékű eredményeket mutat fel. A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség, illetve egyesület.

 

 

A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategória-győzteseke, az alapján, hogy a 10 kategória valamelyikében az adott évben az ő tevékenységüket tartotta saját közösségük követendő példának és mintának, akik teljesítményére húzóerőként tekinthet egész társadalmunk.

 

 

A 10 jelölt közül Ifj. Kunhegyesi Ferenc mellett Csontos Piroska kiskunfélegyházi atléta, paralimpikon és Gerhát László kecskeméti zongoraművész kapta meg a megyei díjat. Az erkölcsi elismerésen túl a megyei Prima díj mellé 1-1 millió, a Közönségdíj mellé pedig fél millió forintnyi pénzjutalom is társul.

 

 

Magyar képzőművészet kategória: ifj. Kunhegyesi Ferenc festőművész, Kiskőrös

 

A Prima díj


Négygyermekes, tradicionális, lovári nyelvet beszélő család első gyermeke.

Fiatal korától kezdve érdekelte a tánc és a képzőművészet. Az ezredfordulón festészeti tanulmányokat folytatott Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművész irányításával. Megszerzett tudását használva, érzéseit, gondolatait grafikákban és festményekben tárja a világ elé. Képzőművészként több mint húsz éve alkot. Kiállításaival, oktató tevékenységével a roma kultúrát közvetíti, átörökíti a hagyományokat. 2011-ben alapító tagja lett a Kőrös-Körül a Művészetért Egyesületnek, 2012-től tervezi és kivitelezi a kiskőrösi Petőfi Szilveszter színházi előadásainak díszleteit. Művei a Kiskőrösi Értéktár részét képezik.

A roma gyermekek között folytatott képességfejlesztő munkájáért és művészeti tevékenységéért megkapta a Kiskőrös Város Kultúrájáért kitüntetést.

 

A RomNet nevében is szívből gratulálunk Ferónak a rangos elimeréshez! Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségét

  • Az ÖRÖ közleményeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt