HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A függöny mögött áll a bál az ORÖ-ben

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 április 17    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

A korrupciós ügybe keveredett ORÖ-elnök és a képviselők bár kerülik a nyilvánosságot a színfalak mögött komoly balhék történnek: kiderült, a hivatalvezető által az ellenkampányként kiküldött 19.600 levél fiktív címekre érkezett, ezért zsákokkal hozta vissza a posta, és a kirúgott Cserháti Tiborné hivatalvezetőre kedden a rendőrséget is kihívta az elnök, hogy a hatóság távolítsa el a Dohány utcai székházból.

Hirdetmény

Az Országos Roma Önkormányzat egyik képviselője a RomNet-hez két fotót juttattot el. Az egyiken postai zsákok láthatók, amelyeket az ORÖ raktárként használt helyiségében dugtak el. A zsákokban azok a levelek vannak, melyeket Cserháti Tiborné hivatalvezető  küldött ki az ország különböző részeire figyelmeztetve a romákat, hogy amennyiben a roma nemzetiségi választói névjegyzékben szerepelnek, nem szavazhatnak majd április 8-án pártlistákra. Több képviselő elmondása szerint a leveleket a hivatalvezető Farkas Flórián utasításra küldte ki, hogy ezzel is segítsék a választásokon  a Fidesz-KDNP pártszövetséget a kampányban.

 

Hivatalvezető

 

A levelek kiküldésében viszont kis hiba csúszott, mert azokra a címekre is eljuttatták, amelyeket még a Híd a munka világába nevű megbukott botrányprogram során gyűjtöttek a programba bevont személyek adatbázisa gyanánt. A Gellérthegy utcában tárolt több ezernyi személyes adatról már korábban is állították a pénzügyi visszaéléseket vizsgált úgynevezett Alternatív Vizsgálóbizottság tagjai, hogy fiktív neveket és címeket tartalmaz, így a pályázati elszámoláshoz egy hamisított adatbázist használtak fel. Ezekre a címekre is kiküldte a hivatalvezető a  tájékoztató leveleket, de a Magyar Posta az ismeretlen címzettek miatt visszaküldte az ORÖ Dohány utcai székházába. A RomNet korában hírt adott arról, hogy az ORÖ több képviselője is megkapta saját lakcímére, de számukra teljesen ismereten névre szóló önkormányzati levelet.

 

A RomNet-hez eljutott az a számlamásolat is, amely bizonyítja, hogy az Országos Roma Önkormányzat 2018. március 12-én, 10 órakor 91 forintos darabáron összesen 19.556 darab levelet adott fel a Verseny utcai postán, és ezért készpénzben összesen 1 millió 7779 ezer 596 forintot fizettek.

 

Dancs Mihály képviselő az ORÖ rendkívüli közgyűlésén azt javasolta, hogy a közgyűlés, az elnökség, és  az elnök felhatalmazása nélkül kiküldött levelek költségét a hivatalvezető saját pénzéből fizesse ki, mert a jogtalan cselekedetével komoly anyagi károkat okozott az önkormányzatnak.

 

Balogh János szerette volna, ha a zár közgyűlésen a képviselők visszavonják Cserhátiné vezetői megbízatását, de a lungo dromos többség nem szavazta meg. A közgyűlés után viszont az elnök azonnali hatállyal felmondott a hivatalvezetőnek.

 

Cserhátiné a felmondása ellenére továbbra is bejárt a hivatalba, ügyeket intézett, utalásokat hajtott végre, többek között a nemzetiségi listára kapott 80 millió forintot is kiutalta a képviselőknek, és saját biztonsága érdekében három testőrt is felfogadott. Balogh János elnök a rendőrséget is kihívta telefonon kedd délelőtt, azzal, hogy a kirúgott hivatalvezető "zaklatja a dolgozókat", és azt kérte, a hatóság segítségével eltávolítsák el az épületből.

 

A RomNet-nek a képviselők azt mondták, kedd délelőtt elnök nélküli elnökségi ülést tartottak a lungo dromos képviselők, előkészítve a korrupciós ügybe keveredett Balogh János elnök távozását, és a kirúgott hivatalvezető visszahelyezését.

 

Úgy tudjuk, az ORÖ hamarosan rendkívüli közgyűlést tart, ahol napirendre tűzik Dancs Mihály képviselő javaslatát, hogy az Országos Roma Önkormányzat közgyűlése oszlassa fel önmagát.

 

Frissítés:

 

Cikkünk megjelenése után néhány órával Ajtai Tibor képviselő a következőkről tájékoztatta a RomNet-et:

 

A nap folyamán Balogh János jelzésére valóban megjelent a rendőrség az ORÖ Dohány utcai székházában, de a hivatalvezetőt nem szólították fel távozásra a hatóság emberei az elnök zaklatás miatti bejelentése miatt, ugyanis az ORÖ képviselői egy kibővített elnökségi ülés keretében a az elnök által elbocsátott hivatalvezetőt visszahelyezték pozíciójába. Ajtai Tibor azt mondta, Balogh János jogtalanul mondott fel Cserháti Tibornénak, mert a kinevezés és a felmentés közgyűlési hatáskörbe tartozik, és a márciusi rendkívüli közgyűlésen a hivatalvezető menesztését a képviselők többsége se támogatta. Állítása szerint a hivatalvezető továbbra is teljes munkaidőben, a korábbi munkakörét ellátva tevékenykedhet, gyakorolva a munkáltatói jogköröket. Az ORÖ tagja, aki részt vett a kibővített elnökségi ülésen, azt mondta, Balogh János ellen hatóság félrevezetése miatt eljárás indul.

 

A képviselő fotókat is küldött a pozíciójába visszahelyezett hivatalvezetőről, hogy Cserhátiné továbbra is folytatja munkáját. 

 

 

(A postai számla)

 

(Cserhátiné az ORÖ két képviselőjével kedd délután  a hivatalában)

 

(Cserháti Tiborné újra tejes munkaidőben és javadalmazással dolgozhat a képviselőkért és a magyarországi cigányságért) 

 

Hidvégi-B. AttilaHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt