HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az ő bőrükre megy - Romák tüntettek az ORÖ ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 április 04    Forrás: Népszava-Czene Gáborgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Szégyellünk titeket! – üzenték roma értelmiségiek az Országos Roma Önkormányzatnak a szervezet Dohány utcai székházánál tartott demonstráción. A tüntetést több társával egy fiatal roma jogász, Kalányos Zsolt szervezte.

Hirdetmény

A tiltakozást az váltotta ki, hogy a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint Balogh János, az ORÖ elnöke fiktív rendezvényekre akart kamuszámlákat kérni. A mintegy három és fél millió forint egy részét visszaadta volna a számlákat kiállító férfinak. (Balogh János eddig nem reagált lapunk megkeresésére.)

 

Fotók: Tóth Gergő

 

 

 

 

Az egyik tüntető, arra utalva, hogy az ORÖ 80 millió forintos kampánypénzt kapott az államtól, narancssárga papíron ezt a feliratot tette ki a székház bejáratára: „ORÖ, oszolj! 80.000.000 Ft”.

 

Kalányos Zsolt és a többi felszólaló is az ORÖ feloszlatását követelte. „Nincs hozzájuk semmi közünk. Senkik, tolvajok, bűnözők!” – jelentette ki Kalányos, aki Balogh János elnököt köztörvényes bűncselekményt elkövető csalónak minősítette. A fideszes miniszterelnöki biztost, Farkas Flóriánt is keményen bírálta.

 

„Kápó, kápó!” – skandálták az egybegyűltek. A 60-70, többségében roma tüntető között feltűnt Daróczi Gábor, a Karácsony Gergely kormányfőjelölt által meghirdetett ellenzéki árnyékkormány tagja is.

 

A szervezők meghívták Lázár János minisztert, aki nemrég ismét arról beszélt: a „migránsokat” nem lehet integrálni, hisz a hatszáz éve itt élő cigányokat sem sikerült. Lázár nem jött el.

 

Az egyik felszólaló kevéssé válogatta meg szavait, amikor az ORÖ teljesítményéről alkotott véleményt. Közölte: „Azt szeretnénk, ha ezek itt mind elmennének a pi...ba!”

 

 

A demonstrálók végül számlákat ragasztgattak ki a székház ajtajára, Kalányos Zsolt pedig bejelentette, hogy folytatják a tiltakozásokat.

 

Cz.GHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt