HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A vizet prédikáló ORÖ-elnök

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2018 Március 31    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

Alig két héttel ezelőtt még azt javasolta az ORÖ elnöke a közgyűlésének, hogy utalják vissza a Magyar Államkincstárnak a kampánytámogatásra kapott 80 millió forintot, mert azt nem tisztességes módon fogják felhasználni. Balogh János mindezt jól sejtette, csak arra nem számított, hogy éppen ő fog lebukni a kampányrendezvények lepapíroztatásával. Az ORÖ képviselői egymás között osztották szét a 80 millió adóforintot, hogy főként a Fidesznek kampányolhassanak.

Hirdetmény

Március 19-én tartott közgyűlést az Országos Roma Önkormányzat, ahol a hivatalvezető menesztése mellett a második napirendi pont az volt, hogy miként használják fel a 2018-as országgyűlési választásokra állított nemzetiségi listára kapott 80 millió forintos kampányfinanszírozást.

 

Kapcsolódó kép

Balogh János - aki Farkas Flórián közbenjárására lett 2016 februárjában az ORÖ elnöke Hegedüs István lemondása után, és kizárólag a romaügyi miniszterelnöki biztos érdekei szerint irányította az önkormányzatot, és minderről a RomNet korábban hangfelvételt is nyilvánosságra hozott – a közgyűlésen és a testületi ülés után a RomNet-nek is nyilatkozva  azt szorgalmazta, hogy a kampánytámogatásból egyetlen fillért se kötsenek el, és utalják vissza. Álláspontja szerint a kampánypénzt a rendkívül szűkös határidő miatt a képviselők nem arra használnák fel, hogy a névjegyzékbe való felvételre biztassák a romáka, ugyanis a hivatalvezető önhatalmúlag kiküldött 19.600 levélben épp ennek ellenkezőjére hívta fel a figyelmet az önkormányzat nevében. A nemzetiségi névjegyzékbe való le, illetve feliratkozásra március 23-án 16 óráig volt lehetőség.

 

Az ORÖ elnöke akkor még azt mondta, a törvényben rögzített határidőig a regisztrációk száma már nem növelhető, ezért nem tatja sem tisztességesnek, sem észszerűnek, hogy az adófizetők pénzéből biztosított 80 millió forintot semmit mondó kampányra fecséreljék el.

 

Dancs Mihály ORÖ-s képviselő, az RPM elnöke, aki egyben az április 8-i választásokon országos listát állított Magyarországi Cigánypárt pártigazgatója is, a RomNet-nek március 21-én úgy nyilatkozott: a frakciójukhoz tartozó hat képviselő nem fogja felvenni a 80 millió forintból járó, nekik juttatott támogatási összeget, és ara kérik az önkormányzat többi képviselőit is, hogy a 80 millió forintos állami támogatásból egy olyan kampányt indítsanak, amellyel megpróbálhatják a magyarországi cigányság előtt visszanyerni a szervezet megtépázott becsületét.

 

Az ORÖ képviselője szerint erre a munkára egy olyan marketing céget kellene felkérni, aki nagyon rövid idő alatt, egy tudatos kampánnyal új arculatot építene az önkormányzatnak, és mint fogalmazott, ebben szerepet kapnának a roma médiumok is.

 

A képviselők többsége viszont úgy döntött, hogy a testület tagjai között szétosztják a kampánytámogatást, így fejenként mintegy másfél millió forint jut majd számukra, amiből egyénileg kampányolhatnak.

 

Az ORÖ képviselőtestülete a nemzetiségi lista felállításakor is saját képviselőjelöltjei közül választott jelöltet, és a lista vezetésére a jelenlegi parlamenti szószóló, Farkas Félix kapott egy fős többséget az elnökkel Balogh Jánossal szemben.

 

A Facebookon látható bejegyzések szerint az ORÖ képviselőinek többsége mulatásos rendezvényeket szervez a kampánytámogatásból, és arra biztatják a cigányokat, hogy egyéniben és országos listán is a Fidesz-KDNP közös listájára adják majd le április 8-án a szavazatikat.

 

Balogh János ORÖ-elnök a Magyar Nemzet által szombaton nyilvánosságra hozott hangfelvételen is arról beszél, hogy a fideszes jelölt mellett kampányol, és csak papíron kellene megcsinálni a rendezvényeket, és a 3,5 millió forintból 600 ezret adna egy rendezvényszervezőnek.

 

A hangfelvétel alapján a Magyar Nemzet büntetőfeljelentés tett.

 

A be-, és feljelentéseiről ismertté vált Tényi István vesztegetés bűntett gyanújával szombat délelőtt feljelentést tett a V. - XIII. Kerületi Ügyészségen.

 

Hidvégi-B. Attila

 

Kapcsolódó cikkek:

 

http://www.romnet.hu/hirek/2018/03/31/egy_hangfelvetel_szerint_valasztasi_csalast_szervezhet_az_oro_vezetoje

 

http://www.romnet.hu/hirek/2018/03/19/rendkivuli_kozgyulesen_menesztenek_az_oro_hivatalvezetojet

 

http://www.romnet.hu/hirek/2018/03/21/az_rpm_nem_ker_az_oro_kampanypenzebol

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét

  • Komoly ajánlatot!

  • Letartóztatták a sikkasztó siklósnagyfalui polgármestert

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtóiCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt