HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyanúsítottként hallgattak ki több ORÖ-s képviselőt

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2017 Október 17    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Eddig hét lungo dromos országos roma önkormányzati képviselőt gyanúsítottként hallgatott ki a hatóság a költségvetési csalás gyanújával zajló nyomozás részeként – értesült több forrásból is a RomNet. Információin szerint a rabosítással járó kihallgatások tegnap, azaz hétfő kezdődtek, és a nap folyamán is zajlanak Budapesten.

Hirdetmény

Információink szerint az úgynevezett Mentorprogram részeként megyei irodákat működtetett ORÖ-s képviselők közül hétfőn hetet hallgattak ki gyanúsítottként, és keddre szintén több képviselőt gyanúsítottként idéztek be. A RomNet október 3-án adott hírt elsőként arról, hogy több megyében egyszerre tartottak házkutatást az adónyomozók az ORÖ volt megyei irodában, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött. A havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodákban iratlefoglalásokat tartottak. A Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozói október elején reggel 8 óra körül szinte egyszerre jelentek meg azokon a lakcímeken, amelyeken 2016 februárjától, Hegedüs István leváltásától kezdően megyei irodák működtek. Lakatos Oszkár ORÖ-s képviselő azt mondta, összesen 41 helyszínen tartottak a hatóság emberei házkutatásoka.

 

A RomNet-hez eljutott újabb információk szerint a már gyanúsítottként kihallgatott ORÖ-s képviselők közül többen a Lungo Drom megyei tisztségviselői is, és korábban az általuk működtetett irodáknak nevezett helyszíneken házkutatásokat is tartottak.

 

lefoglalás

(Iratlefoglalások korában az ORÖ Dohány utcai székházában)

 

Telefonon a RomNet-nek kedd délelőtt több ORÖ-s képviselő is megerősítette, hogy gyanúsítotti kihallgatásokról szóló információ hozzájuk is eljutott, és konkrét neveket is említettek. Az egyik képviselő azt mondta, hogy a gyanúsítotti kihallgatások jelenleg is zajlanak, és nem a NAV III. kerületi irodájában, a Huszti úton lévő Bűnügyi Főigazgatóságon, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség Könyves Kálmán körúti székházában zajlanak.  A RomNet a megnevezett képviselők közül többet is megpróbált telefonon elérni, sikertelenül.

 

A megyei irodáival kapcsolatban a NAV nyomozói az elmúlt hónapokban a RomNet újságíróját több alkalommal is kihallgatta tanúként.

 

Az Országos Roma Önkormányzat szerdán a Dohány utcai székházában rendkívüli közgyűlést tart, amely során Dancs Mihály képviselő, tanácsnok előterjesztése alapján egy öt tagú ad hoc bizottság felállítását kezdeményezi, hogy vizsgálják a megyei irodák működését.

 

A gyanúsítotti kihallgatásokkal kapcsolatban a RomNet megkereste írásban a Nemzeti Adó és Vámhivatal sajtóosztályát, amint válaszuk megérkezik, cikkünket frissítjük.

 

HBA

 

Kapcsolódó cikkek:

http://www.romnet.hu/hirek/2017/10/03/hazkutatasok_zajlanak_az_oro_kamu_megyei_irodaiban

http://www.romnet.hu/hirek/2016/06/16/hazkutatast_tartottak_ma_az_adonyomozok_az_oro-benHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hégető Honorka-díjat kapott a 444 romagyilkosságokról szóló filmje

  • Törött hegedű kíséretében adtak át petíciót cigánymuzsikusok az EMMI-nél

  • Lakatos Mónika vette át a Womex életműdíját

  • Új időszak kezdődhet a roma felzárkoótatásban

  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett megCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt