HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Setét Jenő: Semjén Zsolt „pc” kijelentése „ritka nagy baromság”

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2017 Augusztus 22    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attilagaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Közleményben reagált Semjén Zsolt „pc” kijelentésére Setét Jenő, az Idetartozunk egyesület elnöke felhívva a miniszterelnök-helyettes figyelmét, hogy nyilatkozata egy „ritka nagy baromság”.

Hirdetmény

A miniszterelnök-helyettesnek a Hír TV tett fel egy kérdést a határon túli kettős állampolgárok szavazati jogáról, vagyis hogy miért választhatnának olyanok, akiknek nincs bejelentett lakcímük Magyarországon és nem is itt fizetnek adót. Semjén Zsolt először bornírtnak nevezte a kérdést, aztán így nyilatkozott:

„Van egy olyan állítás, hogy aki nem Magyarországon fizet adót, az ne szólhasson bele a politikába, ez még Gyurcsányra vezet vissza. Ez ritka nagy baromság. Ugyanis ebből az következne, hogy PC módon fogalmazzak: tudnék olyan népcsoportot mondani, pontosabban olyan csoportokat Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk. Az adófizetés és a szavazati jog nem függ össze. Minden magyarnak született joga, hogy magyar állampolgár legyen, a szavazati jog és az állampolgárság egymástól elválaszthatatlan” 


– fogalmazott. Hogy milyen népcsoportokra gondolt, azt Semjén nem árulta el, a kellemetlen kérdéseket pedig Kósa Lajos fideszes frakcióvezető azzal rázta le, hogy az egész csak nyelvbotlás volt, a miniszterelnök-helyettesnek végig csoportok jártak a fejében.  Egyetemistákra és háztartásbeliekre gondolhatott – vélte a politikus.

 

Setét Jenő polgárjogi aktivista, az Idetratozunk Egyesület elnöke közleményben reagált Semjén Zsolt kijelentésére, melyet a RomNet az alábbiakban szó szerint is közöl:

 

Képtalálat a következőre: „setét jenő”

 

K Ö Z L E M É N Y

 

Érdeklődve hallgattuk a Fidesz kegyelméből megélhetési képviselő Semjén Zsolt nyilatkozatát arról a „pc” megfogalmazásról, hogy „tudna olyan népcsoportot/népcsoportokat mondani, akik életükben egy forint adót nem fizettek”.

 

Ehhez kapcsolódóan pusztán néhány megjegyzésünk lenne:

 

1. Ez idő szerint Andy Vajna és Mészáros Lőrinc továbbra sem számítanak „népcsoportnak”.

2. Reméljük, egyetlen velünk élő honfitársunkat sem akarja megsérteni ezzel az állításával, hogy nem fizetnek adót, sem szlovákokat, sem a szerbeket vagy ruténokat, esetleg németeket.

3. Tájékoztatjuk tovább, hogy aki adót fizet az szerencsés ember, mert az azt jelenti, van munkája.

4. A roma munkavállalók a törvény szerinti adót fizetik meg, mivel a legtöbbünknek csak az ön jövedelmének alig 5-10%-át jelentő kitevő közmunka bér jut, így azután is adót fizetünk.

5. Leszögezzük, hogy az ön nyilatkozata egy „ritka nagy baromság”. Ezt akár ön is könnyen beláthatja. Annak azonban örülünk, hogy „pc” módon fogalmazzunk: a józan eszét legalább annyira megőrizte, hogy belássa az általános és egyenlő választó jog érték, amely minden állampolgárt megillet.

 

Üdvözlettel: Setét Jenő elnök

sk.

 

Képtalálat a következőre: „setét jenő idetartozunk”Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt