HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kirúgták, mert CEU-s diplomája van

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2017 április 13    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

Úgy látszik, sikeresen működik a kormányzati propaganda, és az állami cégek, intézmények vezetőit egyfajta megfelelési kényszer vezérli, mert minden előzetes figyelmeztetés nélkül felmondtak egy dolgozójuknak csak azért, mert mesterdiplomáját a kormány által támadott CEU-n (Central European University) szerezte – értesült a RomNet. 

Hirdetmény

Egy olvasónk, akit személyesen is több éve ismerünk, arról tájékoztatott minket, hogy munkahelyén kedd délelőtt irodájába rendelte az intézmény vezetője, és közölte vele: megszüntetik munkaviszonyát, mert a cégnél nem szeretnének olyan személyeket alkalmazni, akik bármilyen kapcsolatban is lennének, vagy lettek volna a Közép-európai Egyetemmel. A dolgozó szerint a munkahelyi vezetője azt mondta, nagyon sajnálja, hogy ilyen döntést kell hoznia, de erre utasítást kapott, és ígéretet tett arra, hogy személyes kapcsolatai révén segít egy új munkahelyet találni beosztottjának.

 

A munkavállaló, aki nem roma származású, és bár diplomáját a második Orbán-kormány alatt szerezte, azt mondta, munkahelyén semmilyen politikai megnyilvánulást nem tett, munkájával eddig főnökei mindig elégedettek voltak. Angol, német és olasz nyelvtudásának köszönhetően külföldi kiküldetésekkel is gyakran megbízták, így értetlenül áll a vezetőség hirtelen hozott döntése előtt.

 

A neve elhallgatását kérő olvasónk 2007-ben szerezte meg szociológusi diplomáját, majd a második Orbán-kormány idején a CEU-n mesterdiplomát kapott. Azt kérte, nevét, és munkahegyét egyelőre ne hozzuk nyilvánosságra, mert bízik abban, hogy sikerül megnyugtatóan rendezni munkaviszonyát, vagy egy új állást találnia, de közölte, a későbbiekben kész a nyilvánosság elé is állni, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy állami intézmények, cégek vezetői politikai lojalitást várva megfélemlítsenek, vagy retorzióval sújtsanak egy dolgozót pusztán személyes politikai megfelelési kényszerük miatt.

 

Törvénytelennek, és egyértelmű politikai döntésnek tartotta azt is, hogy azért mondtak fel a munkahelyén neki, mert a kormányzat által csak „Soros-egyetemként” nevezett Közép-európai Egyetemen tanult. Megjegyezte, ilyen indokkal akár sok száz diplomásnak is felmondhatnak napokon belül, hiszen jó részük a közigazgatásban dolgozik, köztük Kovács Zoltán kormányszóvivő is. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az állami intézményeknél felmondhatnak azoknak a volt hallgatóknak is, akik egykori, vagy jelenlegi iskolájuk melletti kiállásként részt is vettek a vasárnapi lex CEU elleni tömegmegmozduláson.

 

Az alkalmazott azt mondta: munkaviszonyának megszüntetése miatt bírósághoz is fordul.

 

Megkerestük telefonon az érintett hivatalt, igaz ügyfélként érdeklődve, ahol azt közölték, a nevezett munkatársuk már nem dolgozik ott, az ügyekkel egy másik osztályhoz irányítottak.

 

A sajtó a napokban adott hírt arról, hogy kirúgták a Momentum Mozgalom egyik tagját a budatétényi önkormányzattól, mert aláírásokat gyűjtött a NOlimpia-kampányban. Pencz András állítása szerint több mint egy évig végzett háttérmunkát a hivatalban, majd azután bontottak vele szerződést, hogy leadták a kampány során összegyűjtött aláírásokat.

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hiteles parlamenti szószólót a magyarországi romáknak!

  • Magyarországi Roma Parlament állásfoglalása a 2018-as OGY-választásokkal kapcsolatban

  • Elegük lett Farkas Flórián királyságából, petícióban követelik a változást

  • Kétszer annyi roma él az országban, mint a nyolcvanas években

  • Ez a véleménye Farkas Flóriánnak a Romano KrajrólCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt