HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mintegy 200 millió forint került idén az ORÖ-s képviselők zsebébe

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Október 25    Forrás: RomNet-Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

Mintegy 200 millió forint került ebben az évben az ORÖ-s képviselők zsebébe, és ezen a pénzen a roma szervezet vezetéséhez lojális, mintegy háromtucatnyi képviselő osztozott – derült ki a RomNet birtokába került újabb adatokból. A milliós keresetek miatt Tényi István büntetőfeljelentést tett.

Hirdetmény

A RomNet vasárnap adott hírt arról, hogy sem a milliárdos adósság, sem a hatósági nyomozások nem zavarják az ORÖ vezetését, hiszen továbbra is havonta akár egymillió forintot is keresnek a szervezet Farkas Flóriánhoz és a jelenlegi elnökhöz, Balogh Jánoshoz hű képviselői. A birtokunkba került hivatalos adatokból megtudtuk, a cigány szervezet vezetője havonta több juttatáshoz jut, mint Orbán Viktor kormányfő, vagy Balog Zoltán és Lázár János miniszter.


http://www.romnet.hu/hirek/2016/10/23/milliokat_keresnek_az_oro_kepviseloi

A hivatalos dokumentumok és tájékoztatások alapján közölt írásunk miatt az ORÖ több képviselője is megfenyegette a cikkünk szerzőjét, és rágalmazásért büntetőper indítást helyezte kilátásba. A fenyegetések mellett Orbán Gyula kecskeméti képviselő a RomNet főszerkesztőjét családjával együtt elátkozta, mert tényszerűen beszámolt arról, hogy a képviselő a városban hol és mely rokonai alkalmazásával működtette havin 450 ezer forintból a megyei irodának titulát ingatlant.

 

A birtokunkba jutott újabb hivatalos kimutatások is megerősítik, hogy az Országos Roma Önkormányzatban kizárólag azok a képviselők kaphattak családtagjaik és saját nevükre kötött megbízási szerződést, akik támogatták Balogh János elnök és Farkas Flórián miniszterelnöki biztos politikai törekvéseit. Mindezek alapján ebben az évben 4-5 millió forinthoz jutathattak a vezetéshez lojális képviselők. Mindemellett a roma szervezet közel 10 millió forintot fizetett ki képviselőinek üzemanyag-költségtérítés jogcímén.

 

A roma szervezet csütörtökön kihelyezett közgyűlést tart Nyíregyházán, ahol többek között módosítják az idei költségvetésüket is, és a budapesti kormányhivatal törvényességi felhívása alapján módosítaniuk kell több korábbi határozatukat is. A RomNet-hez eljutott előterjesztések szerint az ORÖ Roma Nemzetiségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózatán keresztül 182 millió 215 ezer forintot juttat képviselőihez és családtagjaihoz.

 

A „Milliókat keresnek az ORÖ képviselői” címmel közölt cikkünk megjelenése után a feljelentésiről ismertté vált Tényi István költségvetési csalás gyanújával feljelentést tett a VII. kerületi ügyészségén.

 

A Nemezteti Adó és Vámhivatal a RomNet-et múlt pénteken arról tájékoztatta, hogy az ORÖ Híd a munka világába projekt kapcsán jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával tavaly márciusban indított nyomozás határidejét újabb négy hónappal, február végéig hosszabbította meg. Az adónyomozók nem közölték, hogy a már több tucatnyi ügyet egyesített nyomozásnak van-e gyanúsítottja.

 

HBA 

 

Szerkesztőségi álláspont


A RomNet májusban már írt az Intézményhálózaton keresztül történő állami költségvetési pénzek kiszervezéséről, és az elnök és hozzátartozói javadalmazásáról, amire a válasz Balog János elnöktől az volt, hogy perrel fenyegette meg a cikk szerzőjét. Balogh János a lízingelt luxusautójáról írt Magyar Nemzetet is cigányellenességgel vádolta pénteki közleményében, mert tényszerűen számolt be a napilap az elnök körüli újabb ügyekről.

 

Mivel álláspontunk szerint az ORÖ az adófizetők pénzéből, vagyis közpénzből gazdálkodik, az állampolgároknak és főként a romáknak, akiket az önkormányzat képviselőinek a törvényi kötelezettségük és esküjük alapján képviselniük kell, joguk van tudni, mire költik az adóforintokat. Joguk van tudni a választópolgároknak, hogy addig, amíg 22.800 forintos segélyből, vagy szerencsés esetben 54 ezer forintos közmunkabérből kénytelenek élni és családjukat fenntartani emberek százezrei, addig választott képviselőik havonta annyi javadalmazáshoz jutnak, amennyit a kilátástalanságban és mélyszegénységben élő emberek egy, vagy két, vagy még több év alatt kapnak összesen.

 

Mivel az általunk megjelentetett információk közérdekű adatoknak minősülnek, várjuk, hogy az ORÖ vezetése, élén Balogh János elnökkel büntetőperrel fenyegeti-e meg ismét a cikk szerzőjét, vagy tényfeltáró írásunkat is rasszista indíttatású támadásnak minősítik-e.

 

Hidvégi-B. AttilaHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt