HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Házkutatást tartottak ma az adónyomozók az ORÖ-ben

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2016 Június 16    Forrás: romnet-HBAgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Iratlefoglalást tartottak az adónyomozók csütörtök délután az Országos Roma Önkormányzat budapesti, Dohány utcai székházában – tudta meg a RomNet. Információink szerint az adóhatóság azokat a 2016-ban kötött szerződéseket foglalta le, amelyeket Hegedüs István leváltása után, egy hónapos visszamenőleges hatállyal azért kötöttek, hogy a képviselők zsebébe szervezzék ki az állami támogatást. Az ügyben a RomNet akkori cikkére alapozva Tényi István tett büntetőfeljelentést a Fővárosi Főügyészségen.

Hirdetmény

A RomNet-nek csütörtökön több képviselő is azt mondta, a Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozói a délután13 óra körül jelentek meg az ORÖ székházában, hogy házkutatás keretében iratokat foglaljanak le. A képviselők a gazdasági osztálytól úgy értesültek fél négykor még mindig az iratokat keresték a nyomozók.

 

iratlefoglalás

(Korábbi iratlefoglalás az ORÖ-ben. Fotó: Magyar Nemztet)

 

A RomNet a birtokába került dokumentumok és hangfelvételek alapján május 11-én számolt be arról, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a Roma Nemzetiségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózatán keresztül havi 450 ezer forintot juttatnak irodafenntartás, és havi 200 ezer forint megbízási díjat mentori fizetés címén azokhoz a képviselőkhöz és családtagjaikhoz, illetve segítőikhez, akik támogatják Farkas Flóriánt. Ezek az irodák viszont döntő többségében a képviselők saját lakásában működnek. A RomNet birtokába került megbízási szerződésből kiderült, hogy az Intézményhálóval kötött első megállapodás 2016. február 1-től március 31-ig szólt, és azt február 17-én, egy nappal Hegedüs István lemondása után, és még 9 nappal Balogh János megválasztása előtt Lakatos István elnökhelyettes írta alá. A szerződéseket titokban, a Lungo Drom budapesti Bezerédj utca 17. alatti székházában működő "Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány” (OTKA) irodáiban kötötték, és Bence Gáborné, Farkas Flórián bizalmasa, az ORÖ korábbi gazdasági vezetője külön figyelmeztette a képviselőket, hogy a dokumentumokat ne vigyék be az ORÖ-be, se a közgyűlésre ne hozzák magukkal, és azokat kezeljék bizalmasan.

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/11/kepviseloinek_szervezi_ki_az_allami_mukodesi_tamogatast_az_oro

 

A RomNet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek és írásunk alapján a be-, és feljelentéseiről ismertté vált Tényi István tett feljelentést a Nemzeti Adó és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságánál. Az adóhatóság a feljelentőt arról tájékoztatta, hogy a bejelentésben foglaltak „azonosságot mutatatnak” a már folyamatban lévő büntetőeljárás adataival, így az állami támogatás kiszervezését is a jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatti már egy évvel ezelőtt indított eljárás keretében vizsgálják.

 

Mint azt korábban megírtuk, az adóhatóság legutóbb május közepén egy hónappal, június 24-ig hosszabbította meg a másfél évvel ezelőtt, jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt indított nyomozást. A gyanús pénzköltlések döntő többsége még Farkas Flórián jelenlegi miniszterelnöki megbízott ORÖ-elnöki idejéhez kötődik.

 

 

A RomNet-hez az ORÖ egyik képviselője csütörtökön eljuttatott egy kimutatást, amely szerint Balogh János, az ORÖ elnöke februártól május elejéig közel 6 millió forint juttatást kapott az önkormányzattól. Mindezen kifizetések mellett havi több százezer forintos megbízási díjjal három közeli hozzátartozója is alkalmazásban áll az Országos Roma Önkormányzatban.

 


 

Hidvégi-B. Attila

 

Kapcsolódó cikkek:

 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/25/mindent_megszavaztak_kisvardan_az_oro_kepviseloi

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/24/nyomoz_az_adohatosag_az_oro_allami_tamogatasanak_kiszervezese_miatt

http://www.romnet.hu/hirek/2015/10/04/tobb_szaz_millios_gyanus_szerzodeseket_foglaltak__le_az_adonyomozok_az_oro-ben 

http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/18/maffiarendszerben_mukodik_az_oro_es_a_lungo_drom_a_szervezet_ket_kepviseloje_szerintHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt