HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bűnpártolás - Vizsgálja az ügyészség Farkas Flórián hangfelvételét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Június 10    Forrás: romnet-HBA


Ez a cikk archív

Ügyészségi nyomozás indul a RomNet által nyilvánosságra hozott hangfelvételekkel kapcsolatban, amely szerint Farkas Flórián  a börtön elől mentett meg több ORÖ-s képviselőt.

Hirdetmény

A RomNet május közepén adott hírt arról, hogy Farkas Flórián még február végén, egy nappal Balogh János elnökké választása előtt Szolnokon, egy zártkörű lungo dromos frakcióülésen arról beszélt, hogy az Országos Roma Önkormányzat több képviselője 18-20 millió forintokat vett fel a szervezettől, és emiatt már börtönbe is kerülhettek volna, ha pár képviselőtársuk nem teszik azt, amit ő kért tőlük. http://www.romnet.hu/hirek/2016/05/16/farkas_florian_a_borton_elol_menti_kepviseloit

 

A nyilvánosságra hozott hangfelvételen Farkas Flórián azt mondta: „De tudjátok, kedves barátaim, és akkor, ha ez a pár ember, és lehet szidni a Dancs Misit, meg lehet a Balogh Jánosra nemet mondani (…) Ha ezek nem jönnek, akkor ti nem ültök itt. Már nem tudom kik, hányan lennének börtönben, mert még mindig nem tudom a végét, hogy kik vettek fel pénzeket, 18 meg 20 millió forintokat. És azok sem tudják, akik aláírtak jelenéti ívet, hogy hogyan kötötték meg és kivel. Én mindig kértem, hogy erre vigyázzatok már Kolompár idejében is. Azért is nem akartam eddig ezt kihozni, amíg szép csendben ezt meg nem lépjük…” – hallható Farkas Flóriántól a RomNet birtokába jutott hangfelvételen.

 

 

 

A hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után Tényi István büntetőfeljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen bűnpártolás gyanújával, kérve az ügy kivizsgálását, a nyomozás megindítását, az elkövető felkutatását és a bűncselekmény tényének megállapítását, mivel a hangfelvétel alapján egy országgyűlési képviselő is érintett lehet az általa megjelölt bűncselekményben.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség viszont június elsején kelt határozatában arról értesítette a feljelentőt, hogy a bűnpártolás miatt tett bejelentését a Fővárosi Főügyészségre áttette. Ács Tibor osztályvezető főügyész határozata szerint, amelyet Tényi István feljelentő a RomNet-hez is eljuttatott, a döntést azzal indokolta, hogy „a vonatkozó gyakorlat szerint, ha az elkövetőként a Központi Nyomozó Főügyészség kizárólagos hatáskörébe tartozó személy mellett más, vagy mások is felmerülhetnek a bűncselekmény elkövetőjeként, a nyomozás elrendelése illetve annak folytatása csak attól az időponttól tartozik a Központi Nyomozó Főügyészség kizárólagos hatáskörébe, ha a személyre szóló gynú megállapítható, és gyanúsítottként történő kihallgatása iránt kellene intézkedni.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség úgy látja, a feljelentés adataiból, amelyet a RomNet cikke alapján tett meg a magánszemély,  ez a feltétel nem állapítható meg, és az alapbűncselekményhez kapcsolódó bűnpártolást az ORÖ képviselői követték el.

 

Az ügyet mindezekért a Fővárosi Főügyészség vizsgálja majd.

 

HBA

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt