HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A NAV ismét meghosszabbította az ORÖ-s program nyomozási határidejét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Május 23    Forrás: romnet-HBA


Ez a cikk archív

Nem árulja el az adóhatóság, hogy van-e gyanúsítottja az ORÖ Híd a munka világába program miatti nyomozásnak, csak annyit közöltek a RomNet érdeklődésére, hogy az eljárás határidejét, ismét meghosszabbították, de ezúttal kivételesen csak 30 nappal.

Hirdetmény
A NAV Bűnügyi Sajtóirodája a RomNet érdeklődésére hétfőn mindössze annyit közölt: „az ORÖ Híd a munka világába elnevezésű projektje kapcsán a nyomozás költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt továbbra is folyamatban van”. Hozzátették: a nyomozás határideje 2016. június 24., mely szükség esetén meghosszabbítható. Ennél több információt az ORÖ nyomozásokkal kapcsolatban nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal”.

Az adóhatóság arra kérdésünkre, hogy a május 24-én lejárt nyomozási határidőt miért csak 30 nappal hosszabbították meg, mert az egy évvel ezelőtt indult büntetőeljárás határidejét korábban mindig 3 hónappal hosszabbították meg, úgy válaszoltak. „előfordul, hogy az ügyészség egy hónappal hosszabbítja meg a nyomozás határidejét, de - az ügy jellegétől függően - olyan is, hogy két hónappal, vagy hárommal”.


A NAV bűnügyi sajtóosztály arra a kérdésünkre sem válaszolt, a több mint egy évvel ezelőtt indított nyomozás során az elmúlt 3 hónapban gyanúsítotti kihallgatásra sor került-e? Szintén nem kaptunk választ arra sem, hogy az ORÖ-vel kapcsolatban hány ügyben tettek összesen feljelentést, vagy bejelentést, így a nyomozás csak jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt indult-e?

A Híd a munka világába programmal kapcsolatos visszaélésekre tavaly januárban Hadházy Ákos, az LMP politikusa hívta fel a figyelmet. Az ORÖ-n belül megalakult egy úgynevezett Alternatív Vizsgálóbizottság is, amely az ellenzéki parlamenti párt politikusának kijelentései alapján a teljes 4 éves pénzügyi gazdálkodást vizsgálta, és a feltárt szabálytalanságok miatt sikkasztás, hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt közel tucatnyi ügyben tett feljelentést.


Az RomNet által közölt korábbi cikkek és sajtóhíradások, valamint a közérdekű adatigényléseink során bemutatott szerződések és adatok alapján szintén több esetben tettek feljelentést az ORÖ képviselői, Vajda László és Lakatos Oszkár, valamint a be-, és feljelentéseiről ismertté vált Tényi István.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy héttel ezelőtt a kormányinfón azt mondta, megkérdőjelezhetetlen a szabálytalanság az ORÖ uniós programjával kapcsolatban, és emlékeztetett, a humántárca a teljes összeget, az 1,6 milliárd forintot visszaköveteli az önkormányzattól. Az ORÖ-nek a teljes összeget 12 hónap alatt részletekben kell visszafizetnie.


Az Országos Roma Önkormányzat ellen nem csak a Híd a munka világába nevű uniós program miatt indult eljárás az elmúlt egy évben, hanem más, Farkas Flórián korábbi ORÖ-elnökhöz kötődő pályázati támogatások miatt is. Büntetőeljárás indult az úgynevezett Mentorprogram miatt, az árvízi elszámolásokkal kapcsolatban, a szolnoki Hegedüs T. András iskolában elkövetett több mint 80 millió forintos költségvetési csalás, valamint az önkormányzat két korábbi dolgozójának „kártérítés” címén kifizetett mintegy 10 millió forint miatt is. De több feljelentést tettek hivatali visszaélés, bűnpártolás és más bűncselekmények gyanújával Farkas Flórián ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen is, mert a gyanú szerint a miniszterelnöki biztos pozíciójával visszaélve befolyásolta az ORÖ működését.


Hidvégi-B. Attila


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt