HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tovább hosszabbítja a NAV az ORÖ-s program nyomozását

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Február 22    Forrás: romnet-HBA


Ez a cikk archív

Ismét meghosszabbítja három hónappal az adóhatóság az ORÖ Híd a munka világába programmal kapcsolatban egy éve zajló nyomozás határidejét, de arról nem nyilatkoznak, az ügynek van-e már gyanúsítottja.

Hirdetmény
A NAV Bűnügyi Sajtóirodája a RomNet érdeklődésére hétfőn azt közölte: a pénzügyi nyomozók előterjesztést tettek a nyomozás meghosszabbítására, amely egyébként február 24-én jár le. Az adónyomozók újabb három hónappal, május közepéig hosszabbítják meg a nyomozási határidőt.


A RomNet több kérdést feltette írásban az adóhatóságnak. Szerettük volna megtudni, hogy:

1. A nyomozás során gyanúsítotti kihallgatásra sor került-e már?
2. Az ügyben eddig hány tanút hallgattak meg?
3. Bencze Gábornét, az ORÖ gazdasági vezetőjét, Dobóvári Ildikót, az ORÖ volt hivatalvezetőjét, Hegedüs Istvánt, az ORÖ elnökét tanúként meghallgatták-e?
4. Az adónyomozók Farkas Flóriánt, az ORÖ volt elnökét tervezik-e meghallgatni tanúként?
5. A nyomozás összesen hány ügyet érint?
6. További iratlefoglalásokra sor kerülhet-e?
7. Az Emmi által lefolytatott szabálytalansági eljárás kapcsolódik-e bármilyen módon nyomozáshoz, vagy befolyásolja-e a NAV eljárását?


A NAV sajtóirodája kérdéseinkre nem válaszolt, csak annyit közölt írásban: „A folyamatban lévő büntetőeljárással kapcsolatban, a nyomozás érdekeire tekintettel nem kívánunk bővebb információt megosztani a nyilvánossággal”.


AZ ORÖ múlt héten lemondott elnöke és a pénzügyi bizottság vezetője sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 36 ügyben indított szabálytalansági eljárást az uniós programmal kapcsolatban.


Mint arról a RomNet elsőként beszámolt, szinte egyetlen olyan eleme sincs az ORÖ több milliárd forintos Híd a munka világába kiemelt uniós projektjének, amely szabályos lenne, ezért az Emmi a teljes összeget visszakövetelheti. Amennyiben a követelést érvínyesítik, az önkormányzatnak mintegy 1,6 milliárd forintot kell visszafizetnie. Ez az összeg több, mint az ORÖ teljes vagyona, vagy a következő négy éve állami normatív támogatása.
http://www.romnet.hu/hirek/2016/02/12/milliardokat_kovetelhet_vissza_az_emmi_az_oro-tol


A Híd a munka világába programmal kapcsolatos visszaélésekre idén januárban Hadházy Ákos, az LMP politikusa hívta fel a figyelmet. Az ORÖ-n belül megalakult egy úgynevezett Alternatív Vizsgálóbizottság is, amely az ellenzéki parlamenti párt politikusának kijelentései alapján a teljes 4 éves pénzügyi gazdálkodást vizsgálta, és a feltárt szabálytalanságok miatt sikkasztás, hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt közel tucatnyi ügyben tett feljelentést.


A RomNet-nek Vajda László, ORÖ-s képviselő elmondta, februárban már negyedszer hallgatta meg tanúként a hatóság az önkormányzat programjával kapcsolatban. Információink szerint a NAV eddig csak a büntetőfeljelentés tett önkormányzati képviselőket - akik a vizsgálóbizottság tagjai voltak -idézték be tanúkihallgatásra az elmúlt közel egy évben.


Hidvégi-B. Attila


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hégető Honorka-díjat kapott a 444 romagyilkosságokról szóló filmje

  • Törött hegedű kíséretében adtak át petíciót cigánymuzsikusok az EMMI-nél

  • Lakatos Mónika vette át a Womex életműdíját

  • Új időszak kezdődhet a roma felzárkoótatásban

  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett megCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt