HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Dal - Lelkeket tisztító könnyekkel

betűméret csökkentése betűméret növelése
2016 Február 07    Forrás: romnet-HBA


Ez a cikk archív

A fehér ló tüzessége, ereje, nemessége és egyszerűsége, tisztasága állt a Dal színpadára sok százezer dobogó szívet képviselve szombat este.  Szívbemarkoló volt ez az előadás. 

Hirdetmény

A fehér ló tüzessége, ereje, nemessége és egyszerűsége, tisztasága állt a Dal színpadára sok százezer dobogó szívet képviselve szombat este.  Szívbemarkoló volt ez az előadás. Józsi és Heléna elcsukló hangja és könnyei sok százezer ember lelkiállapotát tükrözte. Meghatódtunk, izgultunk, mert tudtuk, a produkció nem kizárólag egyetlen nótáról szól, hanem az igaz hitről, a reményről és szeretetről. Arról, amit egyre kevésbé lehet tapasztalni országunkban annak ellenére, hogy Pál apostol szavaira építve öntik ránk a propagandát, a negatívumokkal átitatott szennyet.

 

Parno Graszt - Dal- 

 

A Dal most utat tört. Megmutatta, hogy a legnagyobb produkciókban igenis van létjogosultsága annak, ami szerves része, gyökere a kultúránknak. Elismerést és tiszteletet adott azoknak, akik a kulturális gyökereket bemutatva is küzdenek a diszkrimináció ellen. Élő cáfolata volt annak a sztereotíp gondolkodásmódnak, vélekedésnek, amelyek kétségbe vonják az identitást. Képben, hangban és szövegben egyaránt válaszüzenet arra, hogy az oly sokat szidott és lenézett népcsoport tud-e valós értéket teremteni és közvetíteni.

 

A Parno Graszt örömkönnyei mindannyiunk arcán végigcsorogtak. Osztoztunk a meghatottságban, az érzésben, abban a magasztos és emelkedett pillanatban, amit közvetítettek. Mi, akik hasonló sorsot és körülményeket élünk, tapasztalunk minden egyes nap, szívben és lélekben egyesültünk abban a 3 percben. Mert a paszabi zenekar minket, beleértve Engem is képviselt! Megmutatta, hogy a szív, az igaz szeretet, és a tenni akarás mindent legyőz. A milliárdos produkciókból kitermelt, giccsparádé és propagandagépezet nélkül is lehet eredményeket elérni. Mert a jót nehéz legyőzni, az igazságot csak ködbe burkolt hazugságspirállal lehet eltakarni, és onnantól elvész minden, ami érték, ami maradandó.

 

Talán mostantól sikerül egy olyan új útra lépnie a több mint két évtizede működő csapatnak, amely nyílt tiszteletet és megbecsülést hoz számukra is, és annak a zenei műfajnak, amelyet képviselnek. Mert a sok ezernyi hazai és külföldi koncertekkel a hátuk mögött még ma is méltatlanul mellőzik őket, és hagyják figyelmen kívül eredményeiket. Eljött az idő arra, hogy felismerjék a maradandó kulturális értéket teremtő munkásságukat, és valódi megbecsülést kapjanak szűkebb és tágabb közösségünkben, országunkban.

 

Hiszem, hogy a mostani rivaldafény, ismertség nem fogja elvakítani és elkápráztatni a zenekar tagjait, mert az elmúlt évtizedek felvillanó fényei sem szédítették el őket. A ritmus, a hangszerelés, az őszinte hang, a kiállás és a zeneszöveg utakat törnek, falakat rombolnak. Ti már most példaképek vagytok, útmutató a jóhoz és az igaz értékhez, függetlenül attól, mit hoznak a következő hetek, hónapok!

 

Maradjatok továbbra is tiszták, egyszerűek, mint a hegycsúcs hava, ne szennyezzen és szennyezhessen be benneteket senki és semmi! Ti vagytok a Nép zenészei, az élet fűszere, a Föld sója. Ne feledjétek, sírni csak a győzteseknek szabad, és Ti már most győztetek! Igaz könnyeiteken megcsillanó fény most a lámpásunk, amely utat mutat, és kivezet a sötétségből, és hisszük, a legördülő sós cseppek megtisztítják világunkat!

 

Vágtázzon a Fehér Ló még hosszú évekig, hogy „szívünk köré rózsát muzsikálva, ahogy azt egy jó cigányzenész teszi”, még sok évtizeden át örömkönnyeket szerezhessenek mindnyájunknak!

 

Hidvégi-B. Attila

 


 

http://www.mediaklikk.hu/dalparticipant/parno-graszt/VIDEÓGALÉRIA

A Dal - Parno Graszt - Már nem szédülök

A fehér ló tüzessége, ereje, nemessége és egyszerűsége, tisztasága állt a Dal színpadára sok százezer dobogó szívet képviselve szombat este. Szívbemarkoló volt ez az előadás. Józsi és Heléna elcsukló hangja és könnyei sok százezer ember lelkiállapotát tükrözte. Előadó: Parno Graszt (Oláh József, Oláh Krisztián, Oláh Viktor, Oláh Heléna, Németh István, Bartus Zoltán) Zeneszerző: Oláh József Szövegíró: Oláh József

A Dal - Parno Graszt - Már nem szédülök2016 Február 07  |

A Dal - Parno Graszt - Már nem szédülökA fehér ló tüzessége, ereje, nemessége és egyszerűsége, tisztasága állt a Dal színpadára sok százezer dobogó szívet képviselve szombat este. Szívbemarkoló volt ez az előadás. Józsi és Heléna elcsukló hangja és könnyei sok százezer ember lelkiállapotát tükrözte. Előadó: Parno Graszt (Oláh József, Oláh Krisztián, Oláh Viktor, Oláh Heléna, Németh István, Bartus Zoltán) Zeneszerző: Oláh József Szövegíró: Oláh József
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt