HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyermekkarácsony az ORÖ-ben

betűméret csökkentése betűméret növelése
 
2015 December 18    Forrás: romnet-HBAgaléria megtekintése


Ez a cikk archív

Az Országos Roma Önkormányzat sziráki és tiszapüspöki iskolájának tanulóival tartottak karácsonyi ünnepséget a roma érdekképviseleti szervezet Dohány utcai székházában. 

Hirdetmény

A gyermekek karácsonyán mintegy 250 tanuló vett részt, akiket névre szóló ajándékokkal és zenés műsorral leptek meg. A rendezvény műsorát Ajtai Attila, az Országos Roma Könyvtár, Levél-és Dokumentumtár intézményvezetője szervezte, a meglepetés-ajándékot pedig a Médiacentrum és a Sportcentrum éves működési költségeinek megtakarításaiból fizették. Az ORÖ által fenntartott két iskola tanulói korábban levélben kérhették, mit hozzon számukra a Jézuska, így volt, aki babát, kisautót, de sokan mesekönyvet, sportcipőt és tréningruhát, vagy farmernadrágot, kabátot kértek. Az ORÖ fenyőfája alatt mindenki megtalálhatta a névre szóló ajándékát, majd az ünnepség után egy ebédre is vendégül látták a nebulókat.

 

Az ünnepségen megjelenteket Vajda László az ORÖ képviselője köszöntötte, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a szeretet és a fény ereje minden sötétséget és gonoszságot képes legyőzni. A szeretet fontosabb a büszkeségnél, és erőt ad ahhoz, hogy elsöpörjük mind azt a rosszat, amely utunkba áll, és segít megszabadítani béklyóinktól – mondta.

 

Az ORÖ képviselője a 47 fős testület nevében arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzati képviselőknek, és az iskola és a hivatal vezetőinek a felelőssége, hogy a két iskolában tanulók miként tudnak integrálódni a társadalomba. Mint fogalmazott, minden roma vezető kötelessége segíteni kibontakoztatni a tehetséget, felzárkóztatni és segítséget nyújtani azoknak, akiknek erre szüksége van. A mi feladatunk, roma politikusoknak, civil szervezeti vezetőknek az, hogy a jövő generációját támogassuk, és egy jobb életkörülmény és életcél lehetőségét megteremtsük – mondta Vajda László.

 

A karácsonyi ünnepi rendezvényen jelen volt Hegedüs István, az ORÖ elnöke, Csóka János frakcióvezető és Ajtai Tibor képviselő is.

 

A műsorban felléptek a sziráki és a tiszapüspöki iskola tanulói mellett többek között a Romano Glaszo, a Khamoro együttes is. 

Gyermekkarácsony az ORÖ-ben  Gyermekkarácsony az ORÖ-ben 1

 

Gyermekkarácsony az ORÖ-ben Vajda László   Gyermekkarácsony az ORÖ-ben 3

 

 

 
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt