HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Iratlefoglalást tartottak az adónyomozók az ORÖ-ben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Május 15    Forrás: RomNet - Hidvégi-B. Attila


Ez a cikk archív

Az adónyomozók házkutatást és iratlefoglalást tartottak pénteken reggel az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházában a szervezetnél zajló költségvetési csalás ügyével összefüggésben – értesült több forrásból a RomNet. A Hatósági intézkedés tényét a RomNet-nek a NAV bűnügyi szóvivője is megerősítette, de közlése szerint házkutatást nem végeztek, "csak iratokat foglaltak le". 

Hirdetmény

Miközben az Országos Roma Önkormányzat kihelyezett közgyűlést tart a Szabolcs megyei Kisvárdán, a szervezet fővárosi, Dohány utca 76. alatti székházában a NAV Bűnügyi adónyomozói iratlefoglalást és házkutatást tartottak. A RomNet három, nem egyenruhát viselő embert látott iratmappákkal távozni az épületből, akik beültek gépkocsijukba és elhajtottak. A hatósági intézkedés tényét az ORÖ több képviselője is megerősítette a RomNetnek telefonon, akik elmondásuk szerint a központi irodában dolgozó, illetve ott tartózkodó alkalmazottaktól értesültek a reggeli órákban kezdődött akcióról.

 

iratlefoglalás

(Az iratokkal távozó nyomozók: Fotó: RomNet-HBA)

 

Azt követően, hogy az ORÖ épületéből iratmappákkal távozott három ember a gépkocsijukba ülve elment, feltehetően az ott dolgozók közül többen is kijöttek az épületből, de nyilatkozni nem akartak, információt nem kívántak adni.

 

Sárközi Alexandra alezredes, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal bűnügyi szóvivője a RomNet-nek megerősítette, hogy a NAV pénzügyi nyomozói nyomozati intézkedést tartottak az ORÖ Dohány utcai székházában a reggeli órákban, de mint közölte, csak iratokat foglaltak le, házkutatást nem tartottak.

 

A NAV bűnügyi szóvivője a RomNet érdeklődésére tudatta azt is, az ORÖ „Híd a munka világába” programmal kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség rendelt el nyomozás költségvetési csalás gyanúja miatt, és a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán zajlik a nyomozás.

 

Sárközi Alexandra tájékoztatása szerint ezen a héten érkezett meg a Főügyészségtől az ügy az adónyomozókhoz, így a nyomozásról nem tudnak közölni.

 

A megindult nyomozás határideje augusztus 4., de az szükség esetén hosszabbítható – tette hozzá.

 

A Romnet az Országos Roma Önkormányzat egyik lungo dromos, vidéki képviselőjének közlése alapján a héten adott hírt arról, hogy  éjjel, titokban semmisítik meg az ORÖ dokumentumait és pénzügyi elszámolásinak adatat a szervezet Dohány utcai székházában.

 

A képviselő közlése szerint múlt csütörtökön késő este a szervezet Dohány utcai székháza közelében kívánt gépkocsijával parkolni, és elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy az emeleti, hivatalvezetői irodában ég a villany. Mivel a munkaidő már lejárt, és a késő esti órára tekintettel a hivatali ügyfélfogadás is szünettelt, arra gondolt, esetleg betörők járhatnak a roma szervezet irodájában. A kopogásra és csengetésre a portás kinyitotta a bejárati ajtót, majd felmentek a hivatalvezető irodájához. Mivel a zörgetésre senki nem nyitotta ki az ajtót, és a belülről kulccsal bezárt helyiségből „furcsa” hangot, zajt hallottak, arra gondoltak, a hivatalvezető esetleg rosszul lett, ezért azonnal rendőrt hívott, hogy hatósági segítséggel jussanak be az irodahelyiségbe.

 

A kiérkező két járőr jelenlétében befeszítették az irodaajtót, és így jutottak be a hivatalvezető irodájába, ahol megdöbbenve tapasztalta, hogy a furcsa zajt az iratmegsemmisítő gép üzemelése adta, és azzal már több száz oldalnyi hivatalos dokumentumot ledaráltak.

 

A képviselő elmondása szerint senkit nem találtak az épületben, de a hivatalvezető irodájában Farkas Flórián elnökségének idejére vonatkozó, az elnöki keret felhasználásának dokumentumok megsemmisítése zajlott.  Az íróasztalon mappákban álltak a dokumentumok, amelyekre az volt írva, „problémás elszámolások”. A képviselő az iratmegsemmisítést dokumentálva telefonjával fényképeket készítetett, és elmondása szerint a rendőrségi jegyzőkönyvbe azt is beleíratta, hogy az ORÖ hivatali helyiségében iratmegsemmisítés történt. 

A RomNet az üggyel kapcsolatban megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, azt tudakolva, hogy a múlt héten csütörtökön, május 7-en az esti órákban történt-e bármilyen rendőri intézkedés az ORÖ VII. Kerület Dohány utca 76. alatti székházban. A ORFK Kommunikációs Szolgálatán azt  a tájékoztatást adták, hogy a rendőrségre az említett napon az esti órákban valóban érkezett bejelentés arról, hogy a címen egy személy rosszul érzi magát. A sajtóügyelet közlése szerint „a járőrök a megjelölt helyszínen megállapították, hogy a bejelentésvalótlan, ezért további rendőri intézkedésre nem került sor”.

 

Hidvégi-B. Attila

 

iratokkal   székházHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt