HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok: még nem tárgyalják a KBH-sok ügyét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Március 11    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

A Fővárosi Ítélőtáblára terjesztette fel a a romagyilkosságok titkosszolgálati szálait boncoló per anyagát a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa – értesült lapunk. A Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) négy munkatársának pere holnap kezdődött volna, ám épp emiatt elmarad a tárgyalás; bírósági forrásaink szerint, ha „visszaérkezik” az ügy, március 18-án kezdhetik tárgyalni. Ám áprilisban már ítélet is lehet.

Hirdetmény

Holnap kellene bíróság elé állnia a romagyilkosságok elleni nyomozásban elkövetett mulasztások kapcsán a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) négy munkatársának. A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa azonban a Fővárosi Ítélőtáblára terjesztette fel a per anyagát, ezért információink szerint a tárgyalás elmarad, és forrásaink szerint, ha „visszaérkezik”, csak akkor kezdik el tárgyalni az ügyet március 18-án. Az ügyet – a többek között Biszku Béla ügyében is tárgyalt – Tóth Szabolcs hadbíró tanácsa tárgyalja, március 31-én is lenne egy tárgyalás, de áprilisban már elsőfokú ítéletet is hozhatnak.

 

Mindez azonban szinte teljes titokban történik; a per még az előzetes tárgyalási jegyzékben sem szerepelt az ügy minősített volta miatt, még a vádlottak nevét sem közölhetik.  Arról sincs információnk, hogy miért kellett az ítélőtáblára küldeni a peranyagot. A hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádlottjainak nevei is csak sajtóértesülésekből tudható: köztük van K. Ferenc volt KBH-főigazgató, H. Ferenc, a főigazgató volt általános helyettese, T. István volt operatív helyettes és B. Tamás, a műveleti igazgató volt helyettese. Nekik azért kell felelniük – a hivatalosan szintén nem közölt – vád szerint, mert munkájukkal nemhogy segítették volna a 2008-2009 között zajló, hat ember halálával járó gyilkosságsorozat nyomozását, hanem félrevezették a hatóságokat, miközben legalább az utolsó, a Szabolcs megyei Kislétán elkövetett támadás megakadályozható lett volna. Hiszen a titkosszolgálatok 2009-ben, a vádlottak elfogása előtt is tudtak arról, hogy a 2013 augusztusában, első fokon 13 év fegyházra ítélt, a Tiszalökön és Kislétán sofőrként segítő Csontos István „besúgója” volt a KBH-nak. A vád is arról szól: a szolgálatok beszervezték Csontost, ám a KBH akkori főigazgatója az ORFK és a Pest Megyei Főügyészség megkeresésére is letagadta a sofőr és a KBH szervezetszerű együttműködését.

 

Mint a fővárosi Törvényszék lapunkkal közölte, az ügyészség az első- és negyedrendű vádlottakat társtettesként, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével, a másod- és harmadrendű vádlottat hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. A katonai tanács „a minősített adatok védelme érdekében” tart zárt tárgyalást.

 

Népszava-Barna L. NorbertHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Cigány autonómia

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Csak zaklatásért ítélték el a Betyársereg öt tagját

  • Orbán Viktornak végig kell mennie az úton – Forgács István a MandinernekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt