HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Európai vizsgálat ORÖ-pénzekről?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Március 11    Forrás: Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Meghosszabbította az adóhivatal az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajló Híd a munka világába program pénzköltései miatt elrendelt feljelentéskiegészítés határidejét – értesült a MAgyr Nemezet. A lap úgy tudja, a főként uniós pénzből megvalósuló programot az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálja.

Hirdetmény

Ma járt volna le a Fővárosi Főügyészség által elrendelt feljelentéskiegészítés határideje, amit az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt kezdeményezett a hatóság, ám az üggyel megbízott adóhivatal 15 nappal meghosszabbította a vizsgálatot.

 

Információink szerint a 75 százalékban uniós pénzből megvalósuló program forrásainak felhasználása miatt vizsgálatot rendelt el az Európai Csalás Elleni Hivatal is. A szervezet az Európai Unió költségvetését károsító csalásokat, valamint az uniós intézményekben előforduló korrupciós cselekményeket és súlyos kötelezettségszegéseket vizsgálja, továbbá csalás elleni politikát dolgoz ki az Európai Bizottságnak. Megkeresésünkre a hivatal sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesüléseinket. Közölték, hogy a személyes adatok védelme, továbbá az esetlegesen zajló nyomozások érdekeire tekintettel nem adnak tájékoztatást.

 

A program forrásainak felhasználása miatt korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is vizsgálatot rendelt el, azonban az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint még a tárca sem végzett az ellenőrzéssel.

 

Közben kiderült az is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány vajda által szervezett tüntetést március 28-án tartják a fővárosi Kossuth téren. Lakatos Attila a botrány kirobbanása után tett ígéretet arra, hogy ha Farkas Flórián, az ORÖ korábbi elnöke nem számol el a foglalkoztatási program ötmilliárd forintjával, akkor tiltakozó akciót szerveznek. A vajda elmondta, a romák körében óriási az érdeklődés a budapesti megmozdulás iránt.

 

A pénzköltések ügyében megkerestük Farkas Flórián korábbi ORÖ-elnököt, aki jelenleg a program forrásait kezelő Foglalkoztatási Szövetkezet elnöke, de nem kívánt reagálni kérdéseinkre, mindössze annyit üzent: a vizsgálat lezárásáig szíves türelmünket kéri.

 

Ismeretes, a 2013-ban, főként uniós forrásokból indult programban nem a célnak megfelelően használják fel a pénzt. 

 

Magyar NemzetHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt