HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Flóri, hol a pénz? „Ön most viccel?”

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Február 10    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

Az ATV Híradója az ORÖ-nál kirobbant százmilliós botrány kapcsán kérdezte Farkas Flóriánt, a szervezet egykori elnökét. Itt a válasz vágatlanul.

Hirdetmény

 

Mielőtt Somos András kérdezte a fideszes országgyűlési képviselőt, a Lungo Drom elnökét, Farkas Flórián a Honvédelmi Minisztériumban tartott egy rövid beszédet.

 

 

Jó napot kívánok, miniszterelnök úr, elnök úr! Hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy barátsággal köszöntsem önöket ezen a szép napon, és ezen a nagyon fontos napon. Ez a nap számomra azt igazolja, hogy azt a munkát kell folytatni tovább, amit a kormányzat és a magyarországi cigányság, illetve az Országos Roma Önkormányzat megkezdett. Nincs is másnak értelme. És az a felzárkózási politika, amit a kormányzat, és az Országos Roma Önkormányzat tovább fog vinni, azt én támogatni tudom, és támogatni is fogom. Ezért is vállaltam ezt a tisztséget. Nem volt még arra példa, hogy ezer cigányasszony, ezer cigánynő, szerencsétlenek, akik lenn vidéken élnek átképezzék magukat, csak azért, hogy a legkülönbözőbb intézményekben dolgozhassanak. Nem volt még arra példa, hogy a cigányügyben ezer cigányasszony mint egy hídszerepet betöltve feladatot vállal. Akik a cigánytelep, a cigányember, az önkormányzat, az országos önkormányzat és a kormányhivatalok között mintegy hídszerepet tölt be és felelősséget vállal. És plusz ezer főre állapodtunk meg a kormányzattal, hogy fejlesztjük ezt a képzési programot. De olyanra sem volt példa, hogy egyszerű cigányemberek képzik át magukat azért, hogy különböző munkákat tudjanak vállalni. Azt gondolom, hogy ennek a folytatása elkerülhetetlen. Ami a Honvédelmi Minisztérium és a magyarországi cigányság, az Országos Roma Önkormányzat  együttműködését illeti, azt gondolom, hogy új elemeket vélek én ebben a megállapodásban miniszter úr felfedezni, amik tényleg konkrétumokra és komoly munkahelyteremtésekre alapoz. Arra szeretném felhívni minden cigányembernek, minden részvevőnek a figyelmét, hogy továbbra is a szakma irányába menjenek, és ne a botránykeltés irányába. Vannak akik arra törekszenek, mi nem engedjük ezt meg, és azt gondolom, hogy továbbra is a magyarországi cigányságnak, az Országos Roma Önkormányzatnak a megkezdett úton kell haladnia tovább. Köszönöm szépen!

 

 

Hadházy Ákos LMP-s politikus a közelmúltban beszélt arról, hogy szerinte az ORÖ "a semmire" költött el 300 millió forintot a romák munkavállalását segítő forrásból. Mint kifejtette: a romák és a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását elősegíteni hivatott Híd a munka világába program 5 milliárd forintos keretösszegéből 600 millió segítené a roma kisebbséghez tartozók munkavállalását. A forrásból az ORÖ eddig 300 millió forintot költött el, amelynek felhasználását az ellenzéki politikus aggályosnak, kirívóan korrupciógyanúsnak ítélte.

 

 

Az ORÖ még aznap közleményben reagált Hadházy Ákos kijelentéseire - írja az MTI. Azt írták, hogy a nyilatkozat téves információkon és abból levont hibás következtetéseken alapul. Megjegyezték, hogy a program keretében létrejön egy - a közfoglalkoztatás rendszerétől függetlenül működő - a hátrányos helyzetűek által létrehozott és működtetett országos foglalkoztatási szövetkezet, kiépül annak szervezeti és infrastrukturális háttere. "A hazai kutatási eredményekre figyelemmel pedig rögzítendő, hogy a romák által alapított és működtetett foglalkoztatási szövetkezet - a piaci szereplők romafoglalkoztatástól történő elzárkózására figyelemmel - az egyetlen lehetőség a saját felzárkózásukért tenni akaró cigányok számára" - hangsúlyozták.

 

 

 


 

 

„Az MSZP Roma Tagozata és a baloldali romák felszólítják Farkas Flóriánt, hogy ne fenyegesse sem a cigány képviselőket, sem a médiát! Inkább tegyen részletes és feltáró vallomást arról, hogy hová tűnt az 300 millió forint, amit az Országos Roma Önkormányzat szórt el a romák munkavállalását támogató, 600 milliós keretből” – írja közleményében Balogh Artúr, a szocialisták Roma Tagozatának elnöke és hozzáteszi: remélik, „hogy a nyomozó hatóságok felderítik a Farkas Flórián és társai által elkövetett  korrupciós bűncselekményeket”.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt