HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rendkívüli közgyűlésen tisztáznák az ORÖ-t érintő vádakat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Február 07    Forrás: RomNet-HBA


Ez a cikk archív

Rendkívüli közgyűlést tart hétfőn délelőtt 10 órakor az Országos Roma Önkormányzat, hogy tisztázzák a testület vezetését is érintő korrupciós vádakat, amely szerint több mint 300 millió forintot fordítottak olyan kiadásokra, amely felveti a korrupció gyanúját.

Hirdetmény

Hadházy Ákos volt fideszes, most LMP-s képviselő szerint a fideszes Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) úgy költött el - eddig - bruttó kb. 320 millió forint uniós pénzt, hogy az felveti a korrupció gyanúját.

 

A Lungo Drom elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője, a nemrégiben miniszteri biztossá kinevezett Farkas Flórián - aki országgyűlési képviselősége miatt volt kénytelen lemondani az ORÖ-s mandátumáról és elnöki tisztségéről - vezette Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezet 5 milliárd forintos keretösszegéből 600 millió segítené a roma kisebbséghez tartozók munkavállalását. Hadházy szerint ebből az ORÖ eddig 300 millió forintot költött el, köztük

 

 • 29 millió forintot autóbérlésekre,
 • 31 millió forintot irodabútor-vásárlásra,
 • 31 millió forintot a toborzás módjának meghatározását célzó tanulmányokra,
 • 19 millió forintot egy olyan tanulmányra, amely arról szól hogy milyen számítógépes hálózat kellene a központi irodába és a hét vidéki irodába,
 • 26 millió forintot a központi iroda felújítására,
 • 21 millió forintot számítógépek és szerverek vásárlására,
 • 30 millió forintot médiavásárlásra,
 • 31 millió forintot szóvivői feladatokra.

 

Hadházy szerint azonban egyetlen fillért nem fordítottak eddig munkahelyteremtésre. Az LMP-s politikus szerint a kormány ugyan létező problémákra alkot programokat és rendel azokhoz uniós forrásokat, a megoldásból azonban egy dolog érdekli, az, hogy hogyan lehet ezen problémák ürügyén pénzeket kiszervezni a rendszerből.

 

Az ORÖ több képviselője, köztük a Lungo Drom tagjai is rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezték, mert mint fogalmaztak, „a hírekből úgy tűnhet, mintha az ORÖ mint testület lenne érintett a közpénzek törvénytelen felhasználásának ügyében – hovatovább az egész magyar cigányságra rossz fényt vet az ügy”.

 

Leszögezték: „Szeretnénk a nyilvánosság számára egyértelművé tenni, hogy mind ez az ügy, mind az ORÖ vezetőségéhez köthető egyéb törvénytelenségek egyértelműen Farkas Flórián és a hozzá kapcsolódó szűk vezető kör felelősségét vetik fel.”

 

A vádak tisztázása érdekében a képviselők kezdeményezték a rendkívüli közgyűlés összehívását, amelyet február 9-én hétfőn, 10 órától tartanak az ORÖ Dohány utca 76. alatt lévő épületében. A képviselők tájékoztatása szerint az ülés a Farkas Flórián korábbi elnök által 4 éven át vezetett korábbi közgyűlésekkel szemben a mostani nyilvános lesz, és minden érdeklődőt, és természetesen a sajtó munkatársait is várják.

 

hvg.hu szerint az ORÖ képviselői vizsgálóbizottságot állítanak fel, és az ügyészséghez, illetve az Állami Számvevőszékhez fordulnak. A képviselők állítólag nem is tudtak semmiről, mert Farkas Flórián titkosította az iratokat. Mindez az újabb feleslegesnek tűnő program alatt történhetett, amit "Híd a munka világába-szociális szövetkezeteknek" neveztek el.

 

Kissé meglepő és furcsa, hogy az Országos Roma Önkormányzat honlapján még mindig Farkas Flórián az elnö, az Ő fotója és közleményei vannak az oldalon, Farkas Flórián köszönti az olvasókat, pedig már nem is tagja a testületneke, október végével le kellett mondania mandátumáról. Hegedűs István elnöknek egytlen nyilatkozata sincs a honlapon, pedig a működtetésére több millió forintot fordítanak. A Törvényesség, Erkölcsiség és Szakmaiság jegyében. 

 

HBAHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
 • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

 • Cinka a keresztfánál

 • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

 • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

 • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

 • 100 Tagú Cigányzenekar  Phiren Amenca  Parno Graszt