HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Március közepén bíróság előtt felelhetnek a KBH-s titkosszolgák

betűméret csökkentése betűméret növelése
2015 Január 23    Forrás: pestisracok.hu


Ez a cikk archív

Március 21-én kezdi tárgyalni a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) munkatársai ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőpert a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa – tudta meg a PestiSrácok.hu. Értesüléseink szerint a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészség azt rója a KBH-s titkosszolgák terhére, hogy a romagyilkosságok nyomozása során hamis adattokkal vezették félre az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Irodát, valamint a nyomozás felügyeletét ellátó ügyészséget. 

Hirdetmény

A romagyilkosságokhoz kapcsolódó, katonai büntetőeljárásra tartozó ügyben négy emberrel szemben még tavaly novemberben emelt vádat hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség.  Noha a minősített ügy minden részlete titkos, ennek ellenére úgy értesültünk, az ügyészség azt rója a négy vádlott terhére, hogy a sorozatgyilkosság nyomozása során hamis adatokkal félretájékoztatták az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Irodát és az ügyészséget is. Információink szerint ez a cselekmény egyéb bűncselekmények gyanúját is felvetheti, de arról nincs tudomásunk, hogy a négy vádlott ellen az okirat-hamisításon kívül zajlik-e még más eljárás is.

A TARTÓTISZT NEM VÁDLOTT

 

Úgy tudjuk, a Tóth Szabolcs hadbíró által tárgyalt pernek nem érintettje a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjának, Csontos Istvánnak a korábbi tartótisztje, H. Ernő, arról viszont nincs információnk, hogy vádlott lett-e a KBH akkori vezetője. Pedig a gyilkosságok kapcsán a PestiSrácok.hu írta meg először ( korábbi cikkünkben megtalálja azokat a dokumentumokat, amelyek alapját képezték a közokirat-hamisítás nyomozásának – a szerk.), hogy H. Ernővel szemben a Pest Megyei Főügyészség korábban büntetőfeljelentés megtételére is indítványt tett a sorozatgyilkosságot tárgyaló Budapest Környéki Törvényszéken. A törvényszék később meg is tette a szükséges lépéseket. Indítványban a főügyészség kijelentette: azzal, hogy a Katonai Biztonsági Hivatal a főügyészség megkeresésére letagadta, hogy a hat áldozatot követelő romák elleni gyilkosságsorozat negyedrendű vádlottjával, Csontos Istvánnal titkos kapcsolatban állt, valamint azzal, hogy az egykori hivatásos katona tartótisztje, H. Ernő „a nyomozó hatóság előtt, az ügy lényeges körülményeire vonatkozó valótlan tartalmú nyilatkozatot is tett”, minősített hamis tanúzást követhetett el. Utóbbi bűncselekmény még súlyosabb megítélésű is, mint a közokirat-hamisítás, amelynek gyanúja azért állhat fenn,  mert H. Ernő jelentését a Csontossal fennálló titkos kapcsolatról később meghamisították.


Csontos István valaha hivatásos katonaként szolgált, és őt ezalatt a Katonai Biztonsági Hivatal beszervezte Fotó: HR/PestiSrácok.hu

Csontos István valaha hivatásos katonaként szolgált, és őt ezalatt a Katonai Biztonsági Hivatal beszervezte Fotó: HR/PestiSrácok.hu

LETAGADTÁK CSONTRABLÓT

 

Mint ismert, a Honvédelmi Minisztérium még 2013 augusztusában közölte, hogy a romagyilkosságok ügyében súlyos mulasztások történtek a Katonai Biztonsági Hivatalnál, hiszen a titkosszolgálati vezetők a KBH titkos kapcsolatát a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjával a honvédelmi tárca, a nyomozó hatóság és a parlamentnek az ügyet vizsgáló albizottsága előtt is eltitkolták. A negyedrendű, első fokon tizenhárom évre ítélt vádlott, Csontos István ugyanis valaha hivatásos katonaként szolgált, és őt ezalatt a Katonai Biztonsági Hivatal beszervezte. A romák ellen elkövetett sorozatgyilkosság ügyében a KBH 2008 júliusától folyamatos kapcsolatban állt az NNI-vel, mégsem adott át semmilyen általa tudott adatot Csontosról a nyomozóhatóságnak. 2009 júliusában – a tiszalöki támadást követően – az NNI illetékesei ugyanis Csontos Istvánra vonatkozóan igényeltek konkrét információkat, hiszen a támadásban mint sofőr, Csontos is részt vett, és amíg a társai gyilkoltak, ő Polgárnál várakozott az autóban, ahol a rendőrök igazoltatták: felvették az adatait, majd elengedték. Mivel utólag kiderült, hogy az elkövetés éjszakáján a tetthely közelében volt, továbbá tudni lehetett róla, hogy katona volt, az NNI illetékesei információt kértek róla. A KBH-tól mégsem adták át a nyomozóknak például azt az információt, hogy Csontos István a KBH ügynökeként dolgozott, továbbá “skinhead beállítottságú, garázda személyiség”, vagyis tökéletesen beleillett az elkövetői profilba. Ha ez megtörténik, az utolsó gyilkosság előtt elfoghatták volna a romagyilkosokat. De a hivatal még a halálbrigád elfogása, valamint az NNI 2010. február 9-i megkeresése után is letagadta, hogy kapcsolatban álltak volna “Csontrablóval”, ahogy a gyilkosságsorozatot tárgyaló Budapest Környéki Törvényszéknek is semmitmondó válaszokat küldtek….

 

PÁMER DÁVID – PestiSrácok.huHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt