HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bogdán: 104 cigányra már nem lehet azt mondani, hogy „büdös cigány”

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Július 19    Forrás: atv.hu


Ez a cikk archív

Viselkedési zavarok vannak a cigány társadalomban, de nem az a módszer ennek kezelésére, hogy hülyének néznek minket – ezt Bogdán László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hirdetmény

Cserdi polgármestere szerint, akik a társadalom perifériáján vannak, mint a cigányok, azokat jobban kell segíteni. Hozzátette: a cigányságon belül erősen jelen van a falkaszellem. Úgy viselkedünk a tömegközlekedési eszközökön, hogy a többségben félelmet keltünk – magyarázta.

 

 

Bogdán László kijelentette: nem nagyon látott még falkán kívül „tökös gyereket”, éppen ezért meg kell bontani a falkákat és oda kell állni mindenki elé. Cserdi polgármestere elmondta: fel kell számolni a cigányönkormányzatokat, mert okafogyottakká váltak. A városvezető szerint a cigányönkormányzatok vezetői folyamatosan konfrontálódnak a polgármesterekkel, ennek a levét pedig a cigányság issza meg. Hozzátette: ez olyan ingert kelt a polgármesterekben, hogy távol akarják tartani a cigányokat. A pozitív diszkrimináció sem jól jön ki ebben az országban – fogalmazott.

 

Bogdán László kijelentette: sokan tutinak hiszik magukat a cigány oldalon, de komolytalan, amit művelnek, úgy állnak ki, hogy az szánalmas. Cserdi polgármestere szerint nem az a megoldás, hogy gigantikus programokat indítunk el, mert ezek a pénzek nem jutnak el az adott településekhez. Hozzátette: az emberekkel kell beszélni.

 

Pásztor Albert korábbi kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta: nem egyszerű feldolgozni a cigányoknak a korábbi rendőrkapitány mondatait. A városvezető szerint Pásztor egy nagyon intelligens ember, de nem úgy viselkedik.

 

Cserdi polgármestere nem érti, miért kell feszegetni a cigánybűnözést, ezzel az erővel fehérbűnözésről is lehetne beszélni. Hozzátette: Pásztor Albertnek akkor lenne igaza, ha megmondaná a tutit a másik oldalról is, egy dolgot kiragadni viszont bűn. Nem szabad címkézni és általánosítani, ez a legnagyobb baj az országban, Fideszezünk, MSZP-zünk és ölre megyünk egymással - vélekedett. Bogdán László arról is beszélt, hogy nagymamája indíttatására indult el azon az úton, amin most jár.

 

Elmondta: nagyon nehéz gyermekkora volt, 13 évesen kapta meg élete első cipőjét, és sokat éhezett. Hozzátette: éppen ennek hatására próbált igényt teremteni, és annak nagyon örül, hogy 104 fürdőszobát is felépítettek Cserdiben, mert így 104 cigányra már nem lehet azt mondani, hogy „büdös cigány”.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   3698741  | 2014 Július 20 19:59:53 like(0) dislike(0)

Nem kell mindig a problemäkat feszegetni. Sajnos el kell menni külföldre nagyon kemeny munkät vegezni,mert nincs mäs kiut Senkinek Magyarorszägon.

Az,hogy ki milyen nagyon függ a helyzetetöl s a körülmenyektöl.

Inditani kell önkepzö köröket nyelvtanuläsra,ismeretek ätadäsära.

#1   maros50  | 2014 Július 20 07:33:29 like(0) dislike(0)

Bogdán is abban a csapdába esik mint Pásztor.Általánosít  amikor arról beszél,hogy a cigányönkormányzatokat fel kellene számolni az alkalmatlan iskolázatlan vezetői miatt.Ez a kijelentés durva!Ez sérti azon cigányvezetők önérzetét akik tesznek a cigányközösségükért és mérhető eredményeik vannak.Lehet,hogy a környezetében alkalmatlan cigány vezetőket ismer és onnan merít,de nem ismerheti az ország összes településeinek cigányönkormányzatait és annak tevékenységét.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt