HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A romák is indítanak polgármester-jelöltet Miskolcon

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Július 09    Forrás: minap.hu


Ez a cikk archív

Sajtótájékoztatón jelentette be szerdán a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetése, hogy mivel az eddig nyilvánosságra hozott polgármester-jelöltek közül egyiket sem tudják támogatni, ezért önálló jelöltet indítanak az őszi helyhatósági választáson.

Hirdetmény

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei elnöke beszámolt az úgynevezett kitelepítés elleni bizottság tevékenységéről. Mint mondta, néhány családot már felkerestek a MIK munkatársai. A polgármester-jelöltekkel kapcsolatban Horváth József, a Magyarországi Cigány Párt elnöke kiemelte, háromnak a személyét már ismerik Miskolcon, de mint fogalmazott: „ezekkel a nevekkel nem akarunk azonosulni.” 

 

roma_sajtaj_140709_ja_1.jpg


– A magunk útját járjuk. Nem támogatjuk őket. Önálló polgármester-jelöltünk lesz, és húsz képviselőjelöltet is állítunk. Részt akarunk venni Miskolc munkájában, vezetésében – hangoztatta. Váradi Gábor, a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hozzátette, jelöltjüket augusztus elején nevezik majd meg. – A mi jelöltünk nem rendvédelmi ügyekről akar beszélni, hanem a kilátástalan helyzetről. Nem rend kell, hanem béke – mondta, majd újságírói kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: nem Pásztor Albert személyét ítélik el, hanem korábbi kijelentését.

 

„Nem láttuk még a politikai életben, de a kijelentését elítéljük, mert rasszista gondolatok” – fogalmazott a kisebbségi vezető. Dancs Mihály a témához hozzászólva kiemelte, azért nem támogatják egyik polgármester-jelöltet sem, mert nem látnak garanciát arra, hogy javítják a cigányság hétköznapjait. – Mind rendteremtést akar. Nem vagyunk rendőrállam, demokráciát akarunk – tette hozzá.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt