HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romaellenes pogromokat jelentettek Kelet-Ukrajnából

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Ukrajna, pogrom
2014 április 23    Forrás: szon.hu


Ez a cikk archív

Fegyveresek járják a szakadárok által ellenőrzött Szlovjanszk romatáborait, ahonnan erőszakkal telepítik ki a cigány nemzetiségű lakosságot.

Hirdetmény

Az Ukrajinszka Pravda  tudósítása szerint oroszpárti szakadárok fegyveres csoportjai járják éjjelenként az elsősorban romák által lakott városrészeket, ahol betörnek a házakba, bántalmazzák az ott lakókat, házkutatás címén törnek zúznak és fosztogatnak. Számos roma családot csőre töltött fegyverekkel kényszerítenek arra, hogy minden holmijukat teherautókra pakolják, majd elviszik őket a város határán kívülre, ahol szélnek eresztik a hajléktalanná tett szerencsétleneket.

 

Az éjszakai hajtóvadászatok tényét a kelet-ukrajnai város önjelölt polgármestere is elismerte. Vjacseszlav Ponomarjov azzal magyarázza a történteket, hogy embereinek a Szlovjanszkban működő drogkereskedő bandák felszámolására adott utasítást. Mint mondja, arról nem tehetnek, hogy a narkóbiznisszel elsősorban a városba települt roma csoportosulások foglalkoznak. A szakadár város első embere korábban arra szólította fel a lakosságot, hogy tegyenek jelentést a népi milíciáknak mindazon gyanús személyekről, akik nem oroszul beszélnek.

 

Antiszemita tartalmú, részben romaellenes röplapok terjesztéséről már Donyeckből is érkeztek hírek. E hírek kapcsán Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök kijelentette, hogy a kormány semmilyen körülmények között nem engedi meg az antiszemitizmus és xenifóbia importját és elterjedését az országban. Az Ukrán Biztonsági Szolgálatot személyesen utasította az említett röplapok szerzőinek és terjesztőinek kézre kerítésére. Arról viszont nem terjednek ki a híradások, hogy a kormányfő miképpen kívánja érvényesíteni utasításait az oroszpárti szakadárok által ellenőrzött országrészekben.

 

 

 


A pogrom valamely kisebbség ellen irányuló, irányítatlan (noha nem feltétlenül spontán), csoportos vagy tömeges erőszakcselekmény. Az orosz погром (pusztítás) szóból származik, célpontja gyakran volt a zsidóság vagy a cigányság. – wikipedia .

 


 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kedden kísérik utolsó útjára Szentandrássy István festőművészt

  • Setét Jenő: Mi a többséget védjük saját magától

  • Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető

  • Elbúcsúztatták Szentandrássy István festőművészt

  • Gyurcsányék szerepét vizsgáltatná a romagyilkosCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt