HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Választás 2014 - Felfüggesztette az NVB Oláh Zsoltné (MCP) mentelmi jogát

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Március 27    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Felfüggesztette Oláh Zsoltné (Magyarországi Cigánypárt) képviselőjelölt mentelmi jogát csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Hirdetmény

Oláh Zsoltné Bács-Kiskun 3. számú egyéni választókerületében, Kalocsán indul jelöltként. Mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta az NVB-nél, mert a jelölt ellen a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz büntetőeljárásban elkövetett hamis tanúzásra történő felhívás miatt.

 

A főügyészség szerint Oláh Zsoltné egy társával arra próbálta rávenni egy életveszélyt okozó testi sértés sértettjét, hogy azt vallja: felesége nem szándékosan szúrta hasba, hanem dulakodás eredményeképp sérült meg.

 

Az NVB-nek nyolc napon belül kellett döntenie a mentelmi jog felfüggesztése ügyében.

 

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselő-választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az NVB határoz. A képviselőjelölt mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítványt a vádirat benyújtásáig a legfőbb ügyész, azt követően, illetve magánvádas, pótmagánvádas ügyben a bíróság terjeszti elő.

 

Az NVB azért függesztette fel Oláh Zsoltné mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az országgyűlési képviselők 2014. évi választásának kiírását megelőzően történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

 

Az NVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

 

Ez már a harmadik mentelmi ügy, amelyet az NVB tárgyalt. A testület korábban felfüggesztette Mészáros István (Jobbik) mentelmi jogát, mert a képviselőjelölt ellen egyesülési joggal való visszaélés miatt folyik eljárás. Az NVB szintén felfüggesztette Üsztöke László (független) mentelmi jogát, aki ellen a kalocsai ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt