HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Választás 2014 - Az MCP nem a visszalépésre, hanem a parlamentbe kerülésre készül

betűméret csökkentése betűméret növelése
2014 Március 27    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Nem lép vissza, hanem a parlamentbe való belépésre készül a Magyarországi Cigány Párt (MCP) - így reagált Horváth Aladár, a párt listavezetője szerdán az MTI-nek az MSZP roma tagozatának felszólítására, hozzátéve: visszautasítják az MSZP "pártjuk lejáratását célzó" kampányát.

Hirdetmény

Az MSZP Országos Központja által szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben az MSZP roma tagozata arra kérte a kisebbségi listára regisztrált 19 ezer cigány állampolgárt, hogy kérjék törlésüket a listáról, a Magyarországi Cigány Pártot pedig arra szólították fel, hogy lépjen vissza.
    

 

Az MSZP roma tagozata ezzel együtt felszólította az MCP-t, adjon magyarázatot azokra a kérdésekre és gyanúkra, miszerint az irodájukban több "biznisz párttal" együtt az állampolgárok ajánlásait kicserélték, másolták, és sokszorosították. A közlemény szerint "a MagyarországiCigány Párt vezetése belekeveredett egy választási csalás feljelentésébe. Ezért felszólítják az MCP-t, hogy léptesse vissza egyéni képviselő-jelöltjeit, "csökkentve ezzel a magyar cigányságnak okozott kárt" - fűzték hozzá.
    

 

Horváth Aladár kijelentette, az MCP jelöltjei tisztességes úton szerezték meg a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat. Hozzátette: az MSZP roma tagozata az elmúlt hetekben folyamatosan támadta őket. A listavezető úgy véli ez az egész történet a lejáratásukról szól, - mint fogalmazott - egy "jól megkonstruált lejárató kampány áldozatai". 
    

 

Az ügy a rendőrség"asztalán van", a hatóság majd eldönti, hogy történt-e visszaélés - mondta Horváth Aladár.
    

 

Kiemelte továbbá: azután vádolták meg őket csalással, hogy kiderült, pártjuk a negyedik legtöbb szavazatszámláló biztost állította, 97 embert jelöltek a szavazatszámláló bizottságokba. Látszik, hogy tömegbázisuk van, s esélyesek arra, hogy bekerüljenek a parlamentbe. 
    

 

A cigányságnak joga van az önálló politikai képviseletre - emelte ki Horváth Aladár, hozzátéve: már csak azért is, mert eddig sem a jobb-, sem a baloldalon nem volt tisztességes képviseletük.
    

 

Az MCP listavezetője arra is kitért: azokkal szemben, akik valótlant állítanak róluk és a párt jó hírnevét rontják, megfontolják, hogy rágalmazás miatt pert indítsanak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt