HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roby Lakatos Budapesten lépett fel - megnéztük

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Roby Lakatos
2013 November 02    Forrás: zene.hu


Ez a cikk archív

Az első koncert már megvolt és a közönség nagy tetszéssel fogadta. Természetesen, hiszen a nemzetközi hírnévvel rendelkező művész mindenütt sikerrel játszik és minden közönség rajongását egyaránt elnyeri. Egy igazi világsztár, aki a cigány zenétől a jazz, swing, és klasszikus műfajokon keresztül mindenben kipróbálta már tehetségét.

Hirdetmény

Mostani koncertje is ebben a műfaji sokszínűségben, ennek jegyében zajlott. Nagyon érdekes zene az amit elénk tárt. Fekete Kovács Kornéllel és az őBudapest Jazz Orchestra-jával kezdődött. Django Reinhardt művek hangzottak el, ahogy az este jó részében is.

Roby csatlakozva a band-hez egy új színnel töltötte meg a hegedű hangja által a zenekar hangzását, játékával pedig egy következő szintre emelte, és együtt több Django számot játszottak. Ami ez után következett az már Roby Lakatos volt.

Önállóan a saját együttesével lépve színpadra, egy egészen különleges zenei világot mutatott meg a közönségnek. Ez egy szuperlatívuszokba emelt vendéglátós zene, aztán ugyanígy jazz, cigányzene, klasszikus, és ezek szépen összevegyítve, egymásba folyatva és összeszőve Roby Lakatossá. Egy igazi unikum ami egyedi stílust és karaktert jelent. Rendkívüli, hogy egy vendéglátóban általunk megszokott, és a mi kultúránkban triviálisnak számító műfajt ilyen szintekre emeli, és annyira, hogy a Carnegie Hall-ban, a Sydney-i Operában és számtalan egyéb világszínpadon előadva is megtalálja a helyét. Ezekre a helyszínekre, és azok közönsége elé úgy csempészi be a Magyar – cigány zenei kultúrát, hogy közben az maivá és modernné válik, azzal együtt, hogy az eredeti változatai is mind a mai napig élők.

De ez valami új, valami más. Egy különleges élmény, és pláne ezekben a viszonylag kis termekben, amelyben a most hétvégi koncertek is zajlanak, mert itt egy Sydney-i Opera színpadáról a térdeink előtt, testközelben tapasztalhatjuk meg ugyanazt a színvonalat, ugyanúgy, ahogy Roby akár a brüsszeli kocsmájában is megmutatja, ahol minden pénteken és szombaton megtalálható. Még mindig elviszi az étterem vendégei elé is ezt a fajta magasra emelt művészetet.  Egészen különleges érzés ezzel a tudattal hallgatni, amikor ugyanaz szólhat egy világhíres színpadon, egy kis vendéglőben Brüsszelben, és itthon pedig most éppen egy hotel báltermében.

További képekért kattins!             

A zenész társai is nagyszerű hátteret nyújtanak a Roby féle világnak és tökéletesen illeszkednek bele. Elmondása szerint az új lemezükről elhangzott számok legjobbika egy olyan darab, amelyben Ő maga nem is játszik, ám a zseniális és általa professzornak aposztrofált cimbalmosa – Lisztes Jenő –  igen. Ez a szám az ő szólója és a Dongó egyfajta feldolgozása. Valóban egészen különleges mű szólal meg ebben a darabban is melyben a cimbalmot csak kísérik a többiek és Roby ebben a számban valóban egyetlen hangot sem játszik.

Ez a zene mindenütt megállja a helyét, valóban nemzetközi, sokrétű és szerteágazó zenei hatásoktól gazdag, szórakoztató és nagyszerű elményeket ad a közönségnek. Roby egy olyan közegbe helyezi a tradícionális cigányzenét mely egy új perspektívát mutat meg belőle és ezzel igazi értéket teremt.

Még lesz egy-néhány koncert a hétvégén. Aki teheti menjen el, mert érdemes, hiszen Robi Lakatost nem túl gyakran lehet itthon elérni és egészen bizonyos, hogy gazdagabban fog távozni a koncertről.

- endre -Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt