HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Brüsszelbe utazik az ORÖ elnök- Farkas Flórián elszámoltatja Rui Tavarest

betűméret csökkentése betűméret növelése
2013 Július 07    Forrás: nepszava.hu


Ez a cikk archív

Jövő szerdán Brüsszelbe utazik Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, hogy sajtótájékoztatón cáfolja a Tavares-jelentésben megfogalmazottakat - értesült a Magyar Nemzet.

Hirdetmény

A cigány vezető a lapnak azt mondta: a találkozóra invitálja a jelentés atyját, Rui Tavarest is. Farkas Flórián úgy véli: korrektebb lett volna, ha a jelentés készítői - észrevételeik megtétele előtt - a rasszizmus témájában megkérdezték volna a magyarországi roma kisebbséget is; és nem csak nyílt politikai ellenszenv alapján, igaztalanul fogalmaznak meg állításokat, minden tényszerűséget nélkülözve.

Farkas Flórián a magyarországi cigányok legnagyobb érdekvédelmi szervezetének, az Országos Roma Önkormányzatnak elnöke, egyben fideszes országgyűlési képviselő, a Fidesz egyik frakcióvezető-helyettese. A szintén Farkas Flórián vezette Lungo Drom szervezet 2001-ben kötött választási együttműködést a Fidesszel. 

 

Az ORÖ itthon nem konfrontálódik

Januárban az ELTE Társadalomtudományi Karán tartottak a hazai cigányságról fórumot, a szervező Roma Club Alapítvány hetekkel korábban meghívta Farkas Flóriánt, aki el is fogadta a meghívást, azonban pár nappal az esemény előtt lemondta a részvételt. Farkas helyettesét, Hegedűs Istvánt ajánlotta maga helyett, aki a fórum napján "technikai okokra" hivatkozva szintén lemondta a részvételt. A szervezők szerint ez egy bevett dolog, az ORÖ vezetői ugyanis nem kívánnak konfrontálódni, a fórumon pedig szóba került Bayer Zsolt cikke is.


Stefkával és Bayerrel nem sikerült találkozót eszközölnie

 

Az ORÖ január 8-án honlapján közölte "a Magyar Hírlapban megjelent Bayer Zsolt-írás kapcsán az ORÖ elnöke személyes megbeszélésre kérte fel Stefka István főszerkesztőt és Bayer Zsolt publicistát".


Farkas Flórián pár nappal később lemondta a találkozót, arra hivatkozva,hogy "az idő arra most nem alkalmas, és más, békésebb időszakban" majd megtartják. A találkozóra információink szerint azóta sem került sor.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt