HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Visszalépett a Prima Primissima-díjra jelölt roma vándorasztalos

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 November 23    Forrás: NOL


Ez a cikk archív

Az önbecsülésem többet ér, mint pár millió forint – jelentette ki kérdésünkre Rostás Árpád vándorasztalos, akit Prima Primissima-díjra jelöltek, de a napokban visszalépett.

Hirdetmény

Döntését részben azzal indokolta, hogy művészek és tudós emberek között nem méltó ilyen elismerésre. Hozzátette ugyanakkor, hogy roma emberként a jelöléssel összefüggésben számos megaláztatásban volt része, ezért is döntött úgy, hogy inkább a háttérben marad, és ezért elnézést kér mindazoktól, akik eddig rá voksoltak.

 

Rostás nem kívánt arról beszélni, hogy milyen konkrét okok miatt jutott erre az elhatározásra, csak azt ismételte meg: nem kér a bántásból, mert a származása miatt eddig is bőven jutott neki. Elzavarták, amikor roma gyerekek érdekében támogatásért pályázott, megkérdőjelezték a szakmai hozzáértését, leköpték az utcán, nem szolgálták ki egy presszóban – sorolta a sérelmeit. A legfontosabbnak egyébként volt állami gondozottként azt tartja, hogy segítsen a somogyvári nevelőotthonban élő gyermekeken, akik között sok cigány származású is van. Rostáz azt tervezte, hogy a díjból nagyon szép karácsonyt szerez nekik, és ez az egyetlen ok, amiért nem dönthetett másként, csak a visszalépés mellett.

 

Az intézménynek otthont adó kastélyt egyébként a gyerekekkel közösen restaurálják, templomot építenek, s ezzel is igyekszik megmutatni nekik – hangsúlyozta a vándorasztalos –, hogy a reménytelenségből is van kiút. Rostás elmondta, hogy most ez foglalja le ideje nagy részét, s a munkához az Emberi Méltóság Tanácsától jelentős segítséget kap.

 

Rostás Árpád – bár papírja nincs róla – több mint harminc éve dolgozik restaurátorként, és dolgozott egyebek mellett Vatikánban és Versailles-ban, itthon pedig az Országgyűlés vagy a Dohány utcai zsinagóga és számos más műemléképület felújításán.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt