HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Újabb orvos szakértőket hallgatott meg a bíróság

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2012 Október 12    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Újabb igazságügyi orvos szakértők meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken.

Hirdetmény

Az orvos szakértők beszámoltak a nagycsécsi és az alsózsolcai támadások áldozatainak sérüléseiről, azok következményeiről.
    

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen 2008. november 3-án két embert öltek meg. Az áldozatok lefekvéshez készülődtek, amikor Molotov-koktéllal lángra lobbantották a házukat, majd agyonlőtték a 40 éves nőt és a 43 éves férfit.
    

 

Ez volt az első halálos áldozatokat követelő cselekmény a romákat ért támadások közül.
    

 

A szintén Borsod megyei Alsózsolca egyik utcájában a nagycsécsi kettős gyilkosság után másfél hónappal lőttek meg egy 19 éves fiatalembert, aki a Sajó melletti cigánysoron a háza verandáján éppen fát vágott. A fiatalember életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az akkor még fiatalkorú feleségét is le akarták lőni, de csak a ruháját lyukasztotta át a lövedék.
    

 

Az orvos szakértők a nagycsécsi támadással kapcsolatban elmondták, hogy a támadásnál a 43 éves férfi fejét érte lövés, azonnal életét veszthette. A nő elvérzett a lövések okozta sérülések miatt, az ő életének megmentésére sem lett volna semmilyen lehetőség.
    

 

Az alsózsolcai támadással összefüggésben arról beszéltek, hogy a fiatalember "közvetlen életveszélyes állapotba" került miután meglőtték.
    

 

A vizsgálatok szerint a fiatalember maradandó sérüléseket szenvedett, mintegy húszszázalékos mozgáskorlátozottságot állapítottak meg nála, mozgása fájdalmas, "járászavart" okoztak a lövések.
    

 

A per jövő szerdán folytatódik.
    

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, illetve a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt