HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyöngyöspata - Egy tömegverekedés egyetlen vádlottjának ügyét tárgyalja a bíróság

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Szeptember 18    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Felfegyverkezve, csoportosan, a köznyugalmat súlyosan sértő módon elkövetett garázdaság miatt állt bíróság elé kedden Gyöngyösön egy gyöngyöspatai roma férfi, akit azzal vádol az ügyészség, hogy az elmúlt év áprilisában megrugdosott egy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szimpatizáló fiatalembert.

Hirdetmény

A tömegverekedés azt követően robbant ki 2011. április 26-án, hogy március közepétől, a megszaporodott bűncselekményekre hivatkozva, több mint két hétig "járőröztek" a településen a polgárőr egyesület tagjai, majd harci tábort hirdetett a falu határába a Véderő elnevezésű szervezet.
    

 

A 37 éves férfi, aki az ügy egyetlen vádlottja, tagadta a bűnösségét. Azt állította, hogy csak kíváncsiskodott a verekedés helyszínén, és nem ütött meg senkit.
    

 

Mint elmondta: otthonában értesült arról, hogy verekedés tört ki a faluban, de el sem jutott a  helyszínre, mert maga alá csuklott a térde, elesett, és a rendőrök ekkor fogták el.
    

 

A vádlottat elfogó rendőr a tárgyaláson viszont úgy vallott: a saját szemével látta, hogy a vádlott harmadmagával rugdossa a földön heverő sértetett. A másik két verekedő viszont elszaladt - mondta a tanú.
    

 

A most megkezdődött per megismételt elsőfokú eljárás. A vádlottat az elmúlt évben már egyszer két év börtönre ítélte a gyöngyösi bíróság, de idén februárban a másodfokon eljáró Egri Ítélőtábla megalapozottság miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új elsőfokú eljárást rendelt el.
    

 

A tárgyalás, október 16-án tanúk meghallgatásával folytatódik.
    

 

Egy térfigyelő kamera képei szerint az után tört ki a verekedés 2011. április 26-án Gyöngyöspatán, hogy egy ittas férfi provokatív módon könnyített magán a roma telep közelében, és az ott lakó romák szóvá tették a községben tartózkodó férfi magatartását.
    

 

A rendőrség akkori tájékoztatása szerint mintegy 40-50 fős, kéziszerszámokkal felszerelt tömeg verekedett össze négy férfival, akik acigánysor felé indultak. Az egy súlyos és két könnyű sérültet kórházba szállították.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   bojgo10  | 2012 Szeptember 19 15:08:00 like(0) dislike(0)

senkiházi rendőrök ugyan ojan fajgyülölők


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt