HÍRDETÉS


HÍREK
Részletes kereső
 Az utóbbi 2 hétből 1 hónapból 1 évből
 

Agócs János lett az ORÖ új elnöke

Kétharmados többséggel Agócs Jánost, a Firosz képviselőjét választotta elnökévé az Országos Roma Önkormányzat keddi alakuló közgyűlése. A 47 tagú szervezet általános elnökhelyettese Dancs Mihály lett.

Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

Hatáskör hiányában elutasította a Kúria az ORÖ többségét adó három ellenzéki szervezet arra vonatkozó beadványát, hogy a z NVB nem a mandátum átadás napjára hívta össze a grémium alakuló ülését.

Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

Amennyiben nem a mandátumátadás napján lesz az ORÖ alakuló ülése, tüntetni fognak a szervezet többségében lévő ellenzéki képviselők, figyelmeztették az NVB elnökét.

Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

Az új Országos Roma Önkormányzat képviselői átvették megbízólevelüket. Csupán egyvalaki hiányzott: Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, a roma szervezet listavezetője.

Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

Nyílt levélben szólította fel Farkas Flóriánt az ORÖ-ben többséget szerzett hármas szövetség, hogy ne befolyásolja és zaklassa képviselőiket, mert szövetségük sziklaszilárd és megingathatatlan.

Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar


(archív)

Első alkalommal lép fel Izraelben november 21. és 23. között a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar.

Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!


(archív)

Minden lehetséges jogi eszközt és az időhúzásra vonatkozó lehetőséget kihasználnak ahhoz, hogy a lehető legkésőbb tudjon megalakulni az új ORÖ. Az obstrukció csak Farkas Flórián érdekeit szolgálja!

Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke


(archív)

Balogh János ORÖ-elnök, mint vádlott és védője október 28-án fellebbezést jelentett be az egy éves börtönbüntetéses ítélet ellen, ezért az ügyben jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fog hozni.

Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét


(archív)

Vesztegetés miatt egy év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte Balogh Jánost, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőjét csütörtökön a Nyíregyházi Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben


(archív)

Nem lett abszolút többsége a Lungo Dromnak, és az ellene összefogott három cigány szervezet nagyon fogadkozik, hogy új lapot nyitnak a roma önkormányzatiság történetében.

Agócs János lehet az ORÖ új elnöke


(archív)

Csúszik az új Országos Roma Önkormányzat felállása, de a Lungo Drom-ellenes szövetség él és elszánt. Már az új ORÖ-elnök személyében is megállapodtak a szervezetek.

Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János Pál


(archív)

Csóka János Pál a Fővárosi Cigány Önkormányzati választáson is győzött, mert a 100 % adatok alapján kiderült, az Eötvös Társaság kapta a legtöbb szavazatot.

Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!


(archív)

Bár a Lungo Drom kettővel több mandátumot nyert az ORÖ-választáson, az ellenzéki összefogás abszolút többségben van, és ha valóban betartják a szövetségi ígéretüket, ők irányíthatják az ORÖ-t.

Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként


(archív)

Az országos roma nemzetiségi választáson Farkas Flórián vezeti a Lungo Drom listáját. Ez azt jelenti, hogy a kormánypárti politikust újra az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökévé választhatják.

Csoda, hogy egyáltalán létezik


(archív)

A Digi és az Invitel hálózatából már szeptember eleje óta elérhető, de hamarosan a telekomosok és a UPC-sek is nézhetik majd az eddig csak a YouTube-on létező első roma csatorna, a Dikh TV adását.

A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető


(archív)

A közel százezer előfizetővel rendelkező MinDig TV Extra alap csomagja a Dikh TV csatornával bővül.A z új csatorna minden MinDig TV háztartásban kódolatlanul lesz elérhető novemberig.

Romagyilkosságok: több kérdés megválaszolatlan maradt


(archív)

A romék elleni sorozatgyilkosságban több kérdés is megválaszolatlan maradt: LEHETNEK-e MÉG SZABADLÁBON BANDATAGOK és az ELHALLGATOTT TITKOSSZOLGÁLATI SZÁLAK. Tíz éve fogták el a elkövetőket.

Menekültek, csicskák, közmunkások – Kötetbemutató a KuglerArtban csütörtökön


(archív)

A kétezres évek első két évtizede magyar valóságának súlyos konfliktusokat hordozó jelenségeit villantja fel legújabb riport-szociográfia kötetében Tódor János újságíró.

Roma jogvédő csoportok demonstráltak Orosz Mihály Zoltán nagykállói indulása ellen


(archív)

Nagykállóban demonstráltak vasárnap délután roma jogvédő csoportok Orosz Mihály Zoltán volt érpataki polgármester tervezett indulása miatt a településen az őszi önkormányzati választáson.

Farkas Flórián nem megy a lecsóba, sőt...


(archív)

Folytatja küzdelmét a politikai túlélésért a botrányokkal terhelt fideszes roma politikus, Farkas Flórián. Egyáltalán nem áll rosszul.

Nagykállóban jelölteti magát Érpatak volt polgármestere, Orosz Mihály Zoltán


(archív)

A romák vegzálásáról, a „rend és fegyelem” programjáról, s darutollas kalapjáról elhíresült Orosz Mihály Zoltán képviselőként újrázna a szabolcsi városban.

Nem szövetkeznek a Lungo Drommal az ORÖ-listás szervezetek


(archív)

Az országos listát állító három roma közös nyilatkozatban szögezte le, hogy az Országos Cigány Önkormányzatba bejutva semmilyen szövetséget, együttműködést nem kötnek a Lungo Drommal.

Az ÉKE nem kötött szövetséget a Lungo Drommal


(archív)

Sem szövetséget, sem pedig országos, vagy területi, vagy akár helyi szinten történő együttműködést nem kötött és a jövőben sem fog az ÉKE Egyesület a Lungo Drommal – jelentette ki Száva Vince.

Összefogott az ellenzék a Lungo Drommal?


(archív)

Megy a vita és a felháborodás a Facebookon, hogy a CÖCE és a Phralipe összefogott a Lungodorral. Kiderítettük, mi áll a háttérben.

Éppen a legszegényebbeknek nem jár iskolakezdési támogatás Sajókazán


(archív)

Ügyesen megfogalmazták Sajókazán a rendeletet, nehogy a cigányok is kaphassanak segítséget iskolakezdéskor.

„Cigányterrorozott” a szlovák képviselő, kirúgták a parlamentből


(archív)

Fajgyűlöleti bűncselekmény miatt jogerősen pénzbüntetésre ítéltek egy szlovák parlamenti képviselőt, így képviselői mandátumát is elveszítette – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügye


(archív)

A kormány roma felzárkóztatási programot indít 31 településen. A nyomorban élő, főleg cigányok által lakott községekben elsősorban munkahelyeket, óvodákat, iskolákat akarnak biztosítani.

Roma hősök: „Mától nem vagyok többé cigány. Ember vagyok”


(archív)

A Roma hősök a fülszöveg szerint a világ legelső roma drámakötete. Oké, de miért is érdekes ez az öt darab?

Felosztanák Farkas Flórián birodalmát


(archív)

Váratlan helyről kapott komoly kihívót a Lungo Drom. A meglepően erős vetélytárs egy tiszaburai székhellyel működő szervezet, a Fiatal Romák Országos Szövetsége, amely a kormánypárttal szimpatizál.

Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék


(archív)

A Szolnoki Többség szavazatvásárlással vádolja a Fideszt. Kis Grófo és zenész édesapja, Kozák László Grófó fotójával riogattak.

Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..


(archív)

Farkas Flórián előbújt a talonból, ahová kétes ügyletei miatt tették és kamerába mondta, hogy szavazzanak rájuk, mert folytatni kell, hogy az elért sikerek megmaradjanak.

Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert


(archív)

Molnár Oszkár függetlenként kétszer is megverte a Fideszt Edelényben, most inkább őt támogatják. Nem baj, hogy cigányozott.

Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján


(archív)

A cigányellenesség európai térnyerésére figyelmeztetett Jesse L. Jackson a roma holokauszt 75. évfordulóján, a birkenui roma holokauszt emlékmű előtt elmondott beszédében.

Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban


(archív)

A roma holokauszt 75. évfordulója alkalmából egy teljes héten át tartott nemzetközi találkozót és szemináriumot a ternYpe és a PhirenAmenca nemzetközi roma ifjúsági szervezet Krakkóban és Auschwitzban

Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban


(archív)

Jesse Jackson polgárjogi harcos, amerikai szenátor, baptista tiszteletes lesz a roma holokauszt 75. évfordulóján szervezett megemlékezés egyik fő szónoka Auschwitz-Birkenauban 2019. augusztus 2-án.

So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak


(archív)

Európa kormányaink és politikusainak fogalmaztak meg ajánlásokat és javaslatokat a szerbiai Újvidéken a Phiren Amenca által szervezett nemzetközi ifjúsági találkozó résztvevői.

Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa


(archív)

Európa Roma Ifjúsági Fővárosává varázsolja egy teljes hétre a Phiren Amenca a vajdasági Újvidéket 10 ország 150 részvevőjével. A nemzetközi rendezvény július 16-án kezdődik és 21-ig tart.

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymástCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt