HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Hemogenetikus szakértő meghallgatásával folytatódott a büntetőper

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2012 Július 19    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Igazságügyi hemogenetikus szakértő meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

Hirdetmény

A hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 

A biológiai anyagok és anyagmaradványok azonosságával és azonosí­tásával foglalkozó szakértő véleménye szerint a Nagycsécsen és Tarnabodon talált DNS-minták megegyezést mutattak az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád és a másodrendű vádlott, Kiss István DNS-mintáival. Egy piricsei bűnjelen kimutatott genetikai profil Kiss Árpádéval mutatott megegyezést.

 

Az elkövetők Piricsén 2008. augusztus 8-án, Tarnabodon szeptember 29-én, Nagycsécsen november 3-án követtek el fegyveres és gyújtópalackos támadást. Nagycsécsen két ember meghalt.

 

Az ügyben eljáró bírói tanács elnöke, Miszori László a Nemzeti Nyomozó Iroda kirendelő határozatát ismertetve elmondta: a szakértői vizsgálat tárgya a két vádlott DNS-mintájának a piricsei helyszínen, egy töltény hüvelyén talált, a tarnabodi cselekmény helyszínén, egy meg nem gyújtott Molotov-koktélon lévő rongyon rögzített, valamint a Nagycsécsen talált Molotov-koktélos palackon lévő DNS-minta összevetése volt.

 

A szakértő közlése szerint megállapítható volt, hogy egy töltényhüvelyen kimutatott genetikai profil Kiss Árpád genetikai profiljával megegyezést mutatott. A nagycsécsi helyszínen talált Molotov-koktélos palackon kimutatott genetikai profil Kiss Árpádéval és Kiss Istvánéval mutatott teljes mértékű egyezést.

 

A szakértő elmondta, hogy a tarnabodi cselekmény helyszínén kimutatott részleges genetikai profilok szintén a testvérpár mintáival mutattak egyezést.

 

Kiss István a tárgyaláson észrevételezte, hogy szerinte egyes szakértői dokumentációk készítése során eljárásjogi hibák történtek, két esetben pedig okirat-hamisítás.

 

A per pénteken a szakértő további meghallgatásával folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt