HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Miért egy roma kick-boxoson kell bosszút állni?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Július 13    Forrás: Origo


Ez a cikk archív

Az útjába álló traktorokat is kicselezte volna, de mindenképpen futni akart az olimpiai lánggal Veres Richárd, akit egy angliai falu lakosai azért akartak megakadályozni a futásban, mert az egyik társukat állítlólag mostoha körülmények között tartották fogva Magyarországon. A húszéves sportoló végül egy módosított útvonalon mégis átélhette a semmihez sem hasonlítható érzést, és még szerencséje is volt, amikor egy vonat feltartóztatta.

Hirdetmény

A falusiak haragja miatt nem futhatott az olimpiai lánggal a magyar kick-boxos

Veres Richárd a tervezett útvonal helyett néhány kilométerrel odébb, egy másik kis angol faluban, de futott az olimpiai lánggal péntek délután. A magyar kick-box világbajnok ellen tüntetést jelentett be Corfe Castle, az a kisfalu, ahol át kellett volna futnia, ugyanis az egyik helyi lakost, Michael Turnert és társát, Jason McGoldrickot állítólag embertelen körülmények között tartották fogva Magyarországon. A két brit férfi által vezetett Dream Espana nevű utazásszervező cég csődbe ment, ezzel több száz magyart károsítottak meg, ezért négy hónapra előzetes letartóztatásba helyezeték őket, Turner egy meghallgatáson nehezményezte, hogy bilincsbe verve, "mint egy kutyát" vezették el.

A Guardian angol lap szerint a helyi lakosok úgy akartak elégtételt venni, hogy nem engedik át a falun a magyar futót, azzal fenyegetőztek, hogy traktorokkal állják el az útját.

"Nem tudjuk, hogy miért egy roma kick-boxoson akartak bosszút állni. A szervezők mindenesetre úgy döntöttek, hogy bár rengeteg rendőr figyel a biztonságra, nem veszik el Ricsitől ezt a hatalmas élményt, és inkább megváltoztatják az útvonalat" - nyilatkozta az [origo]-nak Róth Dániel, aki Veres Richárd klubjának, a Halker Király Teamnek a közönségkapcsolati felelőse.

Próbáltuk megkérdezni a helyieket az ügyről, de akikkel beszéltünk, nem szerettek volna nyilatkozni.

"Engem nem tudtak volna eltántorítani"  mondta az [origo]-nak közvetlenül a futás után Veres Richárd. "Persze, mi ilyenkor nem verekedhetünk, de ha akarok, tudok olyan gyorsan futni, hogy ne kapjanak el, és biztos találtam volna a traktorok között egy kis rést, ahol elfuthatok. Legfeljebb kevesebb időt lett volna nálam a láng."

Veres hozzátette, hogy sok jó dolog történt már vele az életben a kick-boxnak köszönhetően, állt a dobogó legfelső fokán, amikor szólt a magyar himnusz, de most egy semmihez nem hasonlítható érzéssel gazdagodott. A magyar harcos 300 métert futott az olimpiai lánggal, ezt a távot körülbelül három perc alatt tette meg. "Ezzel az idővel futóként nem jutnék ki az olimpiára. Próbáltam minél lassabban menni, meg is álltam integetni a helyieknek. Szerencsém volt, mert át kellett futnom egy vasúti sínen, és pont jött a vonat, így még többet lehetett nálam a fáklya."

Veres Richárd csupán húszéves, de már nemcsak a junioroknál, hanem a felnőtteknél is világbajnok, és reméli, hogy a kick-box rövidesen olimpiai sportág lesz. "Gyerekkorom óta az a vágyam, hogy olimpiai bajnok legyek. Még fiatal vagyok, és ebben a sportban idősebb korban is lehet jó eredményeket elérni. Két éve egy görög kick-boxos 44 évesen nyert Európa-bajnokságot, szóval van még időm, de szeretném, ha már a következő olimpián versenyezhetnék."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt