HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Tanúkat hallgatott meg a bíróság

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok, jog
2012 Július 04    Forrás: MTI


Ez a cikk archív
Hirdetmény

 

 

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

 

 

 

A bíróság elsősorban azt a házaspárt kérdezte ki, amely a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen dolgozott, és a négy férfi 2009. augusztus 21-i elfogásakor a mulatóhelyen végzett házkutatáskor és helyszíni szemlén hatósági tanúként volt jelen.

 

A bíróság levetítette a nyomozóhatóságok által a vádlottak elfogását követően a helyszínen készített videofelvételeket. Ezeken egyebek mellett lehet látni azt a fából készült fallal eltakart üreget, ahol megtalálták a besenyszögi vadásztól 2008 márciusában elrabolt, a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozatnál használt vadászfegyverek egy részét.

 

A felvételen megmutatta, hogy a fegyverek és azok táskái mellett még különböző márkájú autógumikat is lefoglaltak. A megtaláláskor több fegyver tartóiban töltények voltak.

 

Az elsőrendű vádlott Kiss Árpád védője észrevételezte: eddig nem hallott arról, hogy a házkutatás során jelen lett volna egy, a büntetőeljárásról szóló törvény által előírt olyan személy, akiről alaposan feltehető, hogy a házkutatással érintett érdekeit megfelelően védi. Ilyen személyt kell az érintett érdekeinek védelmére kirendelni, ha a házkutatáson az érintett, illetőleg védője, képviselője vagy megbízott hozzátartozója nincs jelen - mutatott rá.

 

Miszori László, az ügyben eljáró bírói tanács elnöke közölte, a másodrendű vádlott, Kiss István ismét kérte a kizárását. A bíró azt mondta, nem érzi magát elfogultnak, és továbbra sem járul hozzá, hogy kizárják az ügy elbírálásából.

 

A per pénteken folytatódik.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt