HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kanada szűkítené a menekültek egészségügyi ellátását - a torontói rabbik tiltakoznak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Június 28    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Levelet küldött a torontói rabbitanács Stephen Harper kanadai kormányfőnek, amelyben kéri, hogy - emberéletek megmentése érdekében - álljon el a menekültek egészségügyi ellátórendszerének szűkítésétől - olvasható a The Canadian Jewish News című lap internetes oldalán.

Hirdetmény

A szövetségi egészségügyi programnak a tervek szerint június 30-án életbe lépő változtatásai azt jelentik, hogy a kormány a jövőben nem biztosít az alapellátáson felüli gyógykezelést a menekültek meghatározott csoportjának a Kanadába érkezésük utáni egy évben.

 

"Országszerte azt halljuk az orvosoktól, hogy az emberekre betegség, sőt akár halál várhat, ha nem juthatnak hozzá a program keretében járó életmentő kezeléshez. Ez a gyerekekre is vonatkozik" - áll a június 18-i levélben, amelyet Howard Morrison rabbi, a tanács távozó elnöke és Michal Shekel rabbi, a testület ügyvezető igazgatója írt alá.

 

A felülvizsgált programban a "biztonságosnak" ítélt országokból érkező menedékkérők folyamodványát továbbra is elbírálja a menekültek bevándorlási hivatala (IRB), de csak akkor részesülhetnek az alapszinten felüli gyógyellátásban, ha betegségük vagy állapotuk veszélyes lehet a többi emberre. A tébécés például megkapja majd a kezelést, de a cukorbeteg inzulinellátását nem fedezi a módosított szövetségi program - írta a lap szerdán.

 

Jason Kenney bevándorlásügyi miniszter szerint a rabbik levele hamis feltevéseken és "jó adag dezinformáción" alapul. Mint mondta, nincs olyan ország, amely mindenki számára biztonságosnak minősíthető.

 

Magyarországot illetően azt állapította meg a kanadai tárcavezető, hogy az elmúlt néhány évben jelentősen nőtt az onnan menedéket kérők száma. "A Kanadában menedékért folyamodók elsőszámú forrástérsége nem Afrika, Ázsia vagy Latin-Amerika (...) nem is Észak-Korea, Irán vagy Venezuela, hanem Magyarország" - jelentette ki.

 

Még áprilisban a miniszter azt hangoztatta, hogy szerinte sok magyarországi roma menedékkérő valótlan okokra hivatkozik, és visszaél Kanada menekültrendszerével. Feltette a kérdést, hogy a menedékért folyamodó magyar állampolgárok miért nem használják ki az Európai Unión belüli "teljes mozgásszabadságot". Azt mondta, hogy a magyar menedékkérők csaknem 95 százaléka Kanadához fordul, mert részesülni akar ott a bőkezű szociális juttatásokból, a munkalehetőségekből és az alapszint fölötti egészségügyi ellátásból, amelyek jobbak, mint Magyarországon.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   0000000000  | 2012 Július 06 03:17:37 like(0) dislike(0)


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt