HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Nyomszakértők meghallgatásával folytatódott a büntetőper

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok, jog
2012 Június 20    Forrás: MTI


Ez a cikk archív
Hirdetmény

 

 

 

Igazságügyi nyomszakértők meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

 

 

A bíróság négy nyomszakértőt hallgatott meg, és egyebek mellett az egyes támadások helyszínén rögzített cipő- és keréknyomokról kérdezte őket.

 

Az egyik szakértőnek a nagycsécsi - kettős gyilkossággal végződött - támadás helyszínén talált parafa dugókat és a vádlottak volt munkahelyén, a debreceni Perényi 1 szórakozóhelyen lefoglalt dugóhúzókat is vizsgálnia kellett. A szakértő elmondta, hogy az ott talált dugók egyikét sem húzhatták ki a szórakozóhelyen lefoglalt dugóhúzókkal.

 

A szakértők arról is beszéltek, hogy a nagycsécsi, a tarnabodi és a piricsei cselekmények helyszínén rögzített keréknyomok között nem volt azonosság, eltérőek voltak a mintázatok.

 

Az egyik szakértő az alsózsolcai támadással összefüggésben beszámolt arról, hogy a harmadrendű vádlottnál, Pető Zsoltnál lefoglalt bakancs nyoma megegyezést mutatott a helyszínen talált nyomokkal.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolca romatelepén 2008. december 15-én egy 19 éves fiatalember fát vágott az udvaron, amikor kétszer rálőttek. A férfi életveszélyesen megsérült, élettársát csak súrolta a lövedék.

 

A per pénteken folytatódik.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nemzetközi Roma Nap: Kitűzték a roma zászlót az EP épületére

  • Egy roma vezető szerint a migránsok 90 százaléka terrorista

  • 2010-ben a cigánypolitikában is új időszámítás kezdődött

  • Sztojka Edina ápolónő lett 2019 Aranypánt-díjasa, azaz hétköznapi roma hőse

  • Beer Miklós: Új Trianon fenyegetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt