HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott a büntetőper

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2012 Május 23    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

Hirdetmény

A bíróság elsőként egy férfit hallgatott meg, aki a debreceni Perényi 1 néven működő szórakozóhelyen végzett festési munkálatokat 2009 augusztusában. A vádlottak is ott dolgoztak, s a négy férfi 2009. augusztus 21-i elfogásakor a szórakozóhelyen, a fal mögé elrejtve találták meg a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozatnál használt vadászfegyvereknek egy részét, amelyeket egy besenyszögi vadásztól 2008 márciusában raboltak el.

 

A tanú, aki a vádlottak elfogásának hetében festette ki a szórakozóhely helységeit, beszámolt arról, hogy a lomtárnak használt helyiséget is kifestette, de ő nem látott semmit azon a részen, amely "ráccsal" volt eltakarva, és ahol néhány nappal később megtalálták a fegyvereket.

 

A bíróság meghallgatott egy debreceni férfit is, aki a vádlottak ismerőse és jelenleg egy másik ügyben kiszabott büntetését tölti. Ez a tanú elmondta: két-három hónapig lakott a másodrendű vádlottnál, Kiss Istvánnál, és egyszer, 2008 tavaszán, amikor egyedül volt a lakásban, belerúgott valamibe az ágy alatt. Ez felkeltette a kíváncsiságát és megnézte, mi az, ekkor egy szőnyegbe tekert "puskaszerűséget" talált. Közlése szerint azt, hogy talált egy fegyvert, nem említette senkinek, csak egyszer kérdezett a puskáról Kiss Istvántól, de ő erről nem mondott neki semmit.

 

A tanú fenntartotta a nyomozati vallomása során tett kijelentését, amely szerint egyszer a konyhában mosogatott, és azt hallotta, hogy a háta mögött Kiss István és Kiss Árpád elsőrendű vádlott rablásról és fegyverekről beszélt. Ezt követően hallott a tévében a besenyszögi rablásról, és azt gondolta, a testvérpár ebből a rablásból szerezte a fegyvert.

 

A per jövő szerdán folytatódik.

 

A romák elleni támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt