HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Tanúmeghallgatással folytatódott a büntetőper

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Március 22    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A tiszalöki emberöléssel összefüggő tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

Hirdetmény

A vádirat szerint a munkába induló Kóka Jenőt 2009. április 22-én Tiszalökön, házának udvarán gyilkolták meg egyetlen lövéssel, amelyet egy távcsöves vadászpuskából mintegy húsz méterről adtak le.

 

A bíróság szerdán két tiszalöki nőt hallgatott meg. Arról számoltak be, hogy a gyilkosság előtt nem sokkal láttak egy sötét színű terepjárót a településen, ketten ülhettek benne, és egyikük ki is szállt a kocsiból egy rövid időre.

 

Az egyik tanú - mint mondta - egy körülbelül nyolcvan centiméter hosszúságú tárgyat látott a terepjáró mellett álló ember kezében.

 

A tanúk következő emléke a támadással kapcsolatban az volt, hogy egy nagy durranást hallottak, emiatt kiszaladtak az utcára, ahol ekkor már többen kiabáltak. Ezután - mint elmondták - megtudták, hogy meglőtték Kóka Jenőt.

 

A vád szerint a lövést Kiss Árpád elsőrendű vádlott adta le, de a támadásnál Kiss István másodrendű vádlott is jelen volt. Kóka Jenőt abból a megfontolásból választották ki, hogy egy rendezett életvitelű roma elleni támadás erőszakos válaszlépésekre sarkallhatja a romákat. A terepszemle alapján úgy döntöttek, hogy Pető Zsoltot - a harmadrendű vádlottat - kihagyják a bűncselekmény elkövetéséből.

 

A vád szerint a helyszín közelébe az egykor szerződéses katonaként Koszovót is megjárt Csontos István negyedrendű vádlott vitte a vádlottakat egyik társa rokonának személyautóján, majd a több tíz kilométernyire lévő Polgáron várakozott társaira.

 

A támadók autója a gyilkosság utáni menekülésben a Keleti-főcsatorna melletti földúton, a sárban elakadt, ezért megkérték a munkahelyükön dolgozó kolléganőjüket, F.-né Ny. Évát, aki korábban szerelmi kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, hogy mentse ki őket. Az ügyben tanúként kezelt nő az autóján visszavitte Kiss Istvánt és Kiss Árpádot Debrecenbe, ott a vádlottak elrejtették a támadáskor használt fegyvereket. Ezután visszatértek az elakadt autóhoz, majd helybeliektől segítséget kérve egy traktorral húzták ki a járművet - áll a vádiratban.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14 éven aluli sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt