HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyöngyöspata - Polgármester: nem kívánatos személy Gyurcsány és a TASZ

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Január 31    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Nem kívánatos személlyé nyilvánította Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnököt és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezetet Gyöngyöspatán a község önkormányzata - tájékoztatta a település jobbikos polgármestere kedden az MTI-t.

Hirdetmény

Juhász Oszkár közölte: a döntés közvetlen kiváltó oka, azon értesülésük, hogy Gyurcsány Ferenc a miskolci avasi lakótelepen tett látogatását követően a Heves megyei Gyöngyöspatát kívánja felkeresni, ám a helybeliek nem kérnek ebből.

 

Gyurcsány és a TASZ aktív kezdeményezői annak a lejárató kampánynak, ami szerintük Magyarország és a magyar nemzet ellen folyik - magyarázta a döntést, amelyet hétfő este hozott meg a képviselő-testület a polgármester mellett a jelenlévő öt független képviselő szavazatával.

 

Juhász Oszkár, amikor az MTI tudósítója emlékeztette arra, hogy egy hasonló gyöngyössolymosi döntésről a bíróság kimondta, hogy jogsértő, azt mondta, hogy "ezt megtehetik".

 

A Heves Megyei Bíróság 2011 novemberében jogsértőnek nyilvánította a gyöngyössolymosi önkormányzat azon, tavaly februárban hozott határozatát, amellyel nem kívánatos személynek nyilvánított a településen hat embert, köztük két újságírót.

 

A bíróság a kormányhivatal keresetére helyezte hatályon kívül az önkormányzati döntést; megállapította, hogy az mind tartalmi, mind eljárási szempontból jogsértő.

 

A kormányhivatal törvényességi ellenőrzési és felügyeleti főosztálya korábban megvizsgálta az önkormányzati határozatot, s azt több szempontból is jogsértőnek találta. Ebben a helyzetben törvényességi észrevételt tettek, ám a jogsértő határozatot, a jogszabályokban meghatározott időpontig, az önkormányzat nem vonta vissza; a megyei kormányhivatal ezért fordult bírósághoz.

 

A közel 2900 lakosú Gyöngyöspata azt követően került a közfigyelem középpontjába, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai tavaly március elejétől két héten át járőröztek a faluban, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

 

Az április 22. és 24. közötti időszakra a település határába katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett a Véderő, de a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta. A tábornyitás napján 267 roma nő és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre néhány napra.

 

Ezzel egy időben Gyurcsány Ferenc egymillió forintot ajánlott fel a helyi roma közösség számára, illetve parlamenti vizsgálóbizottság is alakult a Gyöngyöspatán történtek kivizsgálására.

 

Július 17-én - mivel korábban lemondott posztjáról a település független polgármestere - időközi polgármester-választást tartottak a községben, amelyen Juhász Oszkárt, a Jobbik helyi elnökét választották faluvezetővé.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt