HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Tanúmeghallgatással folytatódott a büntetőper

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 December 07    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere kedden a Pest Megyei Bíróságon.

Hirdetmény

A bíróság a tárgyaláson meghallgatott két tetoválót is, akik Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottnak 2001 és 2005 között tetoválásokat készítettek Hajdúszoboszlón.     A tanúkat a két férfi testén található tetoválásokról, azok jelentéséről és áráról kérdezték elsősorban.
    

 

Mint a tárgyaláson elhangzott, Kiss István testén - egyebek mellett - (a náci háborús bűnösök nürnbergi perében életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt) Rudolf Hess képmása, valamint (a náci szimbolikából ismert) horogkereszt, birodalmi sas, illetve koponya található. Pető Zsoltra többek között, a "88"-as számot tetoválták. A tanú közölte, ismeretei szerint ez a szám a "Heil Hitler" köszönést jelképezi, minthogy a H az ábécében a 8. helyen áll.
    

 

Mint az egyik tanú megjegyezte, az öltözékük és a tetoválások alapján szkinhednek (bőrfejűnek) gondolta a két férfit. Ugyanakkor hozzátette: ennek ellenére nem érezte, hogy a vádlottak kirekesztőek lennének, negatívan viszonyulnának kisebbségekhez.
    

 

A két tanú meghallgatása után Kiss István észrevételként azt mondta: véleménye szerint a tetoválásoknak nincs semmi közük ahhoz, amivel megvádolták őket.
    

 

A per szerdán folytatódik.
    

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt