HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Tanúmeghallgatással folytatódott a büntetőper

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 December 07    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere kedden a Pest Megyei Bíróságon.

Hirdetmény

A bíróság a tárgyaláson meghallgatott két tetoválót is, akik Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlottnak 2001 és 2005 között tetoválásokat készítettek Hajdúszoboszlón.     A tanúkat a két férfi testén található tetoválásokról, azok jelentéséről és áráról kérdezték elsősorban.
    

 

Mint a tárgyaláson elhangzott, Kiss István testén - egyebek mellett - (a náci háborús bűnösök nürnbergi perében életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt) Rudolf Hess képmása, valamint (a náci szimbolikából ismert) horogkereszt, birodalmi sas, illetve koponya található. Pető Zsoltra többek között, a "88"-as számot tetoválták. A tanú közölte, ismeretei szerint ez a szám a "Heil Hitler" köszönést jelképezi, minthogy a H az ábécében a 8. helyen áll.
    

 

Mint az egyik tanú megjegyezte, az öltözékük és a tetoválások alapján szkinhednek (bőrfejűnek) gondolta a két férfit. Ugyanakkor hozzátette: ennek ellenére nem érezte, hogy a vádlottak kirekesztőek lennének, negatívan viszonyulnának kisebbségekhez.
    

 

A két tanú meghallgatása után Kiss István észrevételként azt mondta: véleménye szerint a tetoválásoknak nincs semmi közük ahhoz, amivel megvádolták őket.
    

 

A per szerdán folytatódik.
    

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt