HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Máris üres a „cigánykassza”? Munka van, pénz nincs a romákra

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Augusztus 05    Forrás: sonline.hu


Ez a cikk archív

Hiába találtak munkahelyet hatvan somogyi cigánynak a MÁV-nál, lehetséges, hogy túl komolyan vette a kormányzat elképzeléseit a roma érdekvédő.

Hirdetmény

Radó József Attila a Nemzeti, etnikai, roma kisebbségi érdekvédelmi szervezet Somogy megyei elnöke komolyan vette az 5. cigányplatformon Navracsics Tibor miniszterelnök helyettes által elmondottakat, hogy minél előbb munkalehetőséget kell teremteni a romáknak. A somogyi szervezet elnöke ezek után tárgyalásokat kezdett a Magyar Államvasutak Zrt. pályavasúti üzletágának képviselőivel. Az eredmény: hat hónapig mintegy 60 embernek tudnának hasznos, értelmes munkát adni.

 

– A MÁV-nál örömmel fogadtak minket, konkrét vasútszakaszokat és feladatokat jelöltünk ki – mondta Radó József Attila. – Szerepel benne kaszálás, bokorírtás, ároktisztítás, vízelvezetők, átereszek karbantartása. Hatvan embernek biztosíthatnánk munkát. Minden együtt volt, kivéve az anyagi hátteret, de úgy gondoltam, ha meghirdetnek egy ilyen programot, akkor a szükséges pénz is rendelkezésre áll. Ebben tévedtem. A program konkrét kidolgozását megküldtem a miniszterelnök- helyettesnek.

– Hetek múlva érkezett meg Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár válasza – tette hozzá Radó József Attila. – A levélben az szerepel: örül, hogy a romák felzárkóztatásához kapcsolódó gondolataimat megosztottam vele. Hozzátenném: ezek nem gondolatok voltak, hanem konkrétumok. A levélben szóba kerül, hogy a kormány elkötelezett abban, hogy a romák foglalkoztatása számszerűen bővüljön, a roma diákok minőségi oktatáshoz jussanak, hogy piacképes szakképesítést szerezzenek és el tudjanak helyezkedni a munka világában.

A célok között szerepel, hogy 100 ezer roma munkához jusson. Igaz, mi nem százezer, hanem hatvan romának tudtunk volna azonnal munkát adni... Az államtitkár azt javasolta, hogy kisérjük figyelemmel a várható, a közfoglalkoztatási rendszer átalakítása során induló programokat, hátha akad olyan, melyben a mi tervünk megvalósulhat.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   salamon  | 2011 Augusztus 07 18:49:04 like(0) dislike(0)

Kedves Radó József Attila Úr! Kedves Barátom!

Örömmel olvastam azt, hogy 60 embernek, vagyis 60 családnak szertettél volna munkát szervezni, ami meg is lett volna - ahogy írod - de, a  pénz hiánya miatt nem valósulhatott meg. Így  a 60 család és Te is elgondolkozhatsz azon, valyon mit is kell tenni! Kinek higgy! Kit, kiket tisztelj!

Ha rá jössz jelezzél!

 

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt