HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Uzsorások akciójának hitte megtámadásukat az egyik piricsei sértett

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Május 25    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Kezdetben uzsorások fenyegetésének hitte megtámadásukat az a piricsei férfi, aki négy gyermekével és feleségével lakott a Molotov-koktéllal meggyújtott és sörétes fegyverrel megtámadott házban a Szabolcs megyei településen.

Hirdetmény

A gyermekkora óta nagyothalló, ezért a kérdéseket sokszor nem értő G. Tibor, aki az anyja szomszédságában lakott, a 2008. augusztus 8-i támadást felidézve a Pest Megyei Bíróságon szerdán tanúként arról beszélt, hogy az ablak sarka és a ház tűzfala égett a Molotov-koktéloktól, és egy kisbaltával kellett kifeszítenie a bejárati ajtót, mert ijedtében a kulcsot beletörte a zárba.

 

A sértett, aki közlése szerint azon az éjszakán az akkor egy-, és három-, illetve hétéves ikergyermekeivel aludt az utcafront felőli szobában az ablak alatt, elmondta, házának tűzfala pörkölődött meg, a tüzet egy vödör vízzel oltotta el. Visszaszaladt a házba, hogy kimenekítse a gyermekeit, át akart menni az anyjához, és a házban benzinszagot érzett. Miután az anyját meglátta az udvaron, észrevette, hogy vérzik; lefektették a villanyoszlop alá, ő pedig értesítette a mentőket és a rendőröket.

 

Elmondása szerint két olyan gyújtópalackot talált a támadás után, amely nem tört össze, a jegyzőkönyvek viszont csak egy sértetlen palackot említenek.

 

G. Tibor tanúvallomásában arról is beszélt, hogy a támadás után két nappal zöld színű sörétes töltényhüvelyt talált az anyja házának udvarán; telefonon felhívta az egyik nyomozót, és a főhadnagy még aznap kiment érte. A rendőrök másnap mentek helyszínelni.

 

A tanú elmondása szerint kezdetben arra gondoltak, hogy uzsorások követhették el a támadást, mert a szomszédoknak korábban volt tartozásuk, de arra jutottak, azok a férfiak "erre nem lennének képesek".

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen végrehajtott, előre megtervezett akció volt a romák elleni, hat halálos áldozattal és öt súlyos sérüléssel járó, kilenc támadásból álló sorozat második cselekménye, és az első olyan, amelyben sérülést okoztak. Kiss Árpád elsőrendű és testvére, Kiss István másodrendű vádlott elismerték a bűncselekményben való részvételüket, már a nyomozati szakban részletes beismerő vallomást tettek, és társukként nevezték meg a cselekményeket tagadó harmadrendű Pető Zsoltot.

 

Miszori László tanácsvezető bíró nehezen tudta meghallgatni a tanút, aki nagyothallása miatt sok kérdést nem értett meg, és nagyon halkan beszélt. "Ez borzasztó, így nem mehet tovább" - mondta többször is a bíró, azt kérve, szerezzenek egy hallókészüléket a tanúnak, majd szünetet rendelt el, és magához hívatta a sértetti jogi képviselőket.

 

Két fotóriporter és egy operatőr felvételeket készített a bíróról, amint a tanúval és jogi képviselőivel beszél, ezért közölte: az érintettek a tárgyalás következő részére nem mehetnek vissza, és a folytatáskor ki is küldte őket a tárgyalóteremből.

 

Miszori László először minden újságírónak megtiltotta, hogy a 13 órakor folytatódó tárgyaláson részt vegyen, de később a döntését úgy módosította, "utoljára figyelmezteti" a sajtó képviselőit, mert mint fogalmazott, "a bíróságnak is szüksége van néhány szabad percre".

 

A Pest Megyei Bíróság tanácsvezető bírája az elmúlt két hónap tárgyalási napjain többször is figyelmeztette a sajtó képviselőit, mert szerinte zavarták a bíróság munkáját, de volt, hogy azért küldött ki egy embert a hallgatóságból, mert megszólalt a telefonja, és leejtette.

 

Egy tanúként beidézett fiatalkorú lány, aki hétfőn megszökött a nevelőintézetből, nem jelent meg a tárgyaláson, és egy másik tanú is indoklás nélkül távol maradt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett meg

  • Elhunyt Balogh Lajos Paci, roma aktivista

  • Cigány szószóló: nem meglepő, hogy a cigányság a Fideszre szavaz

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódjaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt