HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

MSZP: a Fidesz-KDNP totális támadást intézett sok százezer ember megélhetése ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  nyugdíj
2011 Május 14    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az MSZP szerint totális támadás sok százezer ember megélhetése ellen Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslata.

Hirdetmény

Harangozó Tamás szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a javaslat támadás a jogállam ellen is, hiszen szerzett javakat kíván erővel elkobozni, visszamenőleg, minden elvárható szabályt felrúgva.

 

A szocialista politikus úgy fogalmazott: Lázár János feltette az i-re a pontot. Harangozó Tamás szerint kimondható, hogy "Lázár János a Magyar Köztársaság közpénzből legjobban fizetett főállású provokátora", ugyanazt csinálja, mint a Szebb Jövőért Polgári Egyesület Gyöngyöspatán. Saját maga gerjeszti és fokozza a feszültséget - mondta.

 

Az országgyűlési képviselő utalt arra, hogy pénteken a rendvédelmi szakszervezetek a Belügyminisztériumban tárgyaltak, ahol azt mondták nekik, a kormánynak nincs elképzelése az őket érintő szabályok megvalósításáról. Majd néhány óra múlva Lázár Jánosék benyújtották alkotmánymódosításukat. Mi ez, ha nem cinizmus? - tette fel a kérdést.

 

Az ellenzéki politikus szerint nem lehet más dolga az ellenzéknek, a szakszervezeteknek és az érintetteknek, mint minden alkotmányos eszközzel fellépjenek ez ellen, és meggyőzzék Lázár Jánost, valamint a Fidesz-frakció tagjait, hogy vonják vissza ezt a javaslatot, és üljenek le tárgyalni, amíg még nem késő.

 

Harangozó Tamás azt mondta, mára egyértelművé vált, hogy nincs kormánya az országnak, a Fidesz-frakció vette át az irányítást. Orbán Viktor külföldön járkál, és politikai nyilatkozatokat tesz, s eközben a belügyi tárcának fogalma nincs arról, hogy mit kíván tenni, és ez elmondható az összes szakminisztériumról is. A miniszterek tehetetlenek és eszköztelenek az ország irányításával kapcsolatban - fogalmazott.

 

Hozzátette: azt kérik a szakszervezetektől, hogy a lehető legnagyobb erővel, a legszélesebb összefogással, a törvényeket maximálisan betartva képviseljék a nyugdíjasok érdekeit és a rendvédelmi állományt. Az MSZP minden politikai eszközzel támogatja harcukat - jelezte.

 

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy jövő hétre szakmai konzultációra hívják a rendvédelmi szakszervezeteket, és együtt alakítják ki szakmai álláspontjukat.

 

Lázár János és Balsai István pénteken terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban. A javaslat indoklása arra utal, hogy ez például a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozhat.

 

A módosítás szerint "az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető".Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   leleplezés  | 2011 Május 15 12:20:57 like(0) dislike(0)

KÁR AZ EGÉSZ ERŐLKÖDÉS A FIDESZ KORMÁNY ELLEN, ÚGY IS AZ VAN AMIT ŐK AKARNAK JELENLEG A 2/3-DDAL.  A NÉPNEK EZ KELLET, HÁT EGYÉK IS MEG!!

REMÉLEM ÚJJAB 4 ÉV NEM LESZ NEKIK ÉS VISSZA LEHET ÁLLÍTANI A RÉGEBBI SZÁMUNKRA KEDVEZŐBB HELYZETET. EZEK A KÖCSÖGÖK MEG HAD ÉLVEZZENEK MÉG. HÁTHA AZ ÉLETBEN UTÓLJÁRA ÉLVEZNEK.

BÍZOM BENNE, HOGY A KÖVETKEZŐ KORMÁNY A KAPTÁRBA FOG BELŐLÜK IS JUTTANI NÉHÁNYAT!!! MERT HOGY ODAVALÓAK, AHOVÁ A KRUMLI CSAK 6 MÉTERREL LEJJEBB. NA OSZT JÓNAPOT


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt