HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Genfi meghallgatás - Balog Zoltán kimosta magát romaügyben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  ensz, Balog Zoltán, Genf
2011 Május 11    Forrás: mti, RomNet


Ez a cikk archív

Balog Zoltán Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában beszámolt az emberi jogok magyarországi helyzetéről. Az ülésen a romák diszkriminációja, a kisebbségi csoport elleni szélsőjobboldali erőszak volt az egyik leggyakrabban hangoztatott aggodalom.

Hirdetmény

Svájc képviselője elfogadhatatlannak nevezte a romák megfélemlítését és azokat az erőszakos cselekedeteket, amelyeket egy szélsőjobboldali milícia követetett el Gyöngyöspatán. Elismerte, hogy a magyar kormány már tett lépéseket ez ügyben, ennek ellenére azt javasolta, Magyarország vizsgálja felül büntetőjogi szabályozását a nemzeti, vallási és etnikai kisebbségek védelme érdekében. Sürgette a kormányt: mihamarabb dolgozzon ki akciótervet a rasszista erőszak megakadályozására, hogy a sérülékeny csoportok, köztük kiemelten a romák békében, biztonságban és méltóságban élhessenek.

 

Franciaország küldötte is üdvözölte, hogy Magyarország lépéseket tett a roma kérdés kezelésére, de kijelentette, aggodalmat kelt, hogy romák a közelmúltban is szélsőséges félkatonai csoportok célpontjai voltak. Kifogásolta, hogy az új alaptörvény nem tiltja egyértelműen a halálbüntetést, valamint azt, hogy az alkotmány 15. cikke nem tesz említést a szexuális orientáció alapján elkövetett jogsértésekről.

 

Csehország sürgette, hogy a romák elleni erőszakos cselekményeket a hatóságok hatékonyan vizsgálják ki és az elkövetőket állítsák bíróság elé. A romákkal szembeni diszkrimináció és erőszak elleni hatékonyabb fellépést kért Magyarországtól többek között India, Ausztria és Norvégia. Utóbbi kifejezte aggályait azzal kapcsolatban, hogy az új alkotmány összhangban van-e Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásaival.

 

Németország képviselője azt javasolja a magyar kormánynak: tegye intenzívebbé küzdelmét a kisebbségi csoportokkal, különösen a romákkal szembeni előítéletek leküzdése érdekében.

 

Balog Zoltán mindezek után azt mondta a magyar médiának: az egész meghallgatás azt sugározta, hogy Magyarországot komolyan veszik, többen érdeklődtek a magyar tapasztalatok iránt. Szinte minden ország kifejezte elismerését, hogy Magyarország mind a soros EU-elnökség, mind az emberi jogok tekintetében komoly eredményeket ért el. A felszólalók külön értékelték, hogy Magyarország Budapesti Emberi Jogi Fórum elnevezéssel az emberi jogok széles körét felölelő nemzetközi konferenciasorozatot indított 2008-ban.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   nissanmicra  | 2011 Május 11 17:57:54 like(0) dislike(0)

JA ÉS BALOG ÚR LÁTTAM VASÁRNAP ESTE KÁLLAI ERNŐVEL A TV -BEN ,ÉS ÖN ELÉG SZEMTELEN VOLT SZABÁLYOSAN TÚLZÁS VOLT. FIGYELJEN MÁR MAGÁRA  MILYEN A KERESZTÉNY IGAZSÁG?

#4   nissanmicra  | 2011 Május 11 17:57:54 like(0) dislike(0)

JA ÉS BALOG ÚR LÁTTAM VASÁRNAP ESTE KÁLLAI ERNŐVEL A TV -BEN ,ÉS ÖN ELÉG SZEMTELEN VOLT SZABÁLYOSAN TÚLZÁS VOLT. FIGYELJEN MÁR MAGÁRA  MILYEN A KERESZTÉNY IGAZSÁG?

#3   nissanmicra  | 2011 Május 11 17:47:05 like(0) dislike(0)

Ejnye -bejnye Balog ÚR INNKÁBB ARRÓL BESZÉLT VOLNA HOGY A KORMÁNYA MIT CSELEKEDETT,  BILLINCSEL OLDOTTA MEG A CIGÁNYKÉRDÉST-HAZAVÁGTA CKÖ-ET-KÖLTSÉVETÉSÉT AZ ÖSZTÖDIJAK A LEVESBE , A TOVÁBBKÉPZÉS MÁR CSAK VOLT, SZOKÁSOS KÖZMUNKA MEG FELE ANNYITSEM ÉR A SOKK ÁREMELÉS MELLETT 4ÓRÁS FOGLALKOZTATÁS 33500FTÉLJEN BELŐLE MAGA.-DE NEM KÍVÁNOM. 

#2   19530327  | 2011 Május 11 16:51:17 like(0) dislike(0)

Ez a mellébeszélés nagyon megható.

El is hiszi amit mond?

#1   leleplezés  | 2011 Május 11 13:02:56 like(0) dislike(0)

BALOG EHHEZ ÉRT;- A MAGYARÁZKODÁSHOZ, DE ÉRDEMI CSELEKVÉS MÉG 1 ÉVE NEM TÖRTÉNT AZON KÍVŰL, HOGY NÉHÁNY CIGÁNYT BÖRTÖNBE ZÁRTAK - ÁRTATLANUL-


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt